Ovako su hrvatski ministri komentarisali Vučićeve izjave

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2018

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u hrvatskoj vladi kritikovali su danas izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je Hrvatsku uporedio sa Hitlerovom Nemačkom, istakavši da je Oluja "kruna pravednog i odbrambenog rata".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića na komemorativnom Danu sećanja u Bačkoj Palanci, široko su plasirane u hrvatskim medijima, a o njima je bilo reči i u Kninu na obeležavanju godišnjice vojnopolicijske akcije Oluja, koji Hrvatska obeležava kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

- Hitler je hteo svet bez Jevreja, Hrvatska je želela Hrvatsku bez Srba - jedna je od najkomentarisanijih Vučićevih poruka.

Ministar uprave Lovro Kuščević smatra da je Domovinski rat bio pravedni odbrambeni rat na kojem je stvorena Hrvatska i da se svi moraju pomiriti s tim.

- To je jedan od preduslova za nastavak bolje saradnje - rekao je Kuščević, preneo je "Večernji list". 

Komentarišući prisustvo predsednika SDS S-a Milorada Pupovca na jučerašnjem Danu sećanja u Bačkoj Palanci, Kuščević je rekao da se iskreno nada da će i Pupovac i svi ostali shvatiti veličinu hrvatskog Dana pobede.

Ministar obrane Damir Krstičević kaže da Hrvatska nije započela rat, već da se samo branila.

- Vidimo da je Oluja kruna svih pobeda u Domovisnkom ratu, Oluja je simbol vojničkog uspeha i junaštva i Domovinski rat je nešto je najbolje, ujedinio nas je i pokazao da kad smo zajedno, kad imamo zajednički cilj, nema toga što ne možemo napraviti - rekao je Krstičević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved smatra da su kritičke izjave predsednika Srbije na račun Hrvatske, kako je rekao, "proteklih godina nažalost praksa".

- Činjenica je da će se oni morati suočiti s istorijskim činjenicama da je veliokosrpska politika uz pomoć jugoslavenske armije izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, koja je imala potpuno legitimno pravo da provede sve svoje oslobodilačke operacije kao i Oluju kao krunu svih bitaka - rekao je Medved.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Laza

05.08.2018 13:10

Ne vidim zaista šta je pogrešno predsednik rekao. Kada se analiziraju oba perioda apsolutno se vide poklapanja. Pa zar nisu hteli da celu Hrvatsku očiste od Srba.

Mićaga

05.08.2018 13:25

Mogu ti ministri da pričaju što god hoće , ali je Oluja zlo koje se više nikada ne sme da bilo kome dogodi.

sinisa

05.08.2018 13:32

Sramni komentari. Ne razumem cemu velicanje tog zlocina.

paramonte

05.08.2018 14:10

Hrvati su gori od Hitlera,mora se priznati.