GRADONAČELNIK KNINA PROVOCIRA: Srbi su najveći GUBITNICI "Oluje"!

Autor: Tanjug

Vesti

04.08.2018

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Jelić, gradonačelnik Knina, gde će sutra biti održana centralna proslava godišnjice vojnopolicijske akcije "Oluja", tokom koje je gotovo 250.000 Srba proterano, a više hiljada ubijeno ili se i danas vode kao nestali, izjavio je da je to dan kada se treba pokloniti svim ljudima koji su stradali tokom poslednjeg rata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Treba se pokloniti svim ljudima koji su stradali. Čak i onima koji su imali ideološku pozadinu, jer i za njima neko plače. Mi smo hrišćani. Mi smo pobednici, pobednik nosi najveću odgovornost. Nije poražen srpski narod nego zločinačka politika koja je taj narod dovela u situaciju u kojoj je danas. Kad realno pogledate, oni su najveći gubitnici i u ovim događanjima. Mi smo napravili veliki iskorak kao zemlja, kod nas je normalno da se poklanja civilnim žrtvama - poručio je Jelić u izjavi za regionalnu N1 tv.

Jelić, koji je prošle godine na današnji dan pozvao sve Srbe da se vrate u svoje domove, danas kaže da su prošle 23 godine, ljudi su, ističe, organizovali život, ali na osnovu tog poziva sugrađani su se odazvali.

- Oni bi obnavljali kuće jer često dolaze, Knin nije daleko od mora. Treba još na tome raditii, vrata su otvorena i oni treba da odluče šta žele - kaže Jelić.

Inače, Jelić, kome je ovo prva godina mandata na mestu prvog čoveka Knina, na tu funkciju je izabran kao nezavisni kandidat.

On je doktor molekularne biologije, ugledni naučni radnik, kome je ovo prva politička funkcija.

Upitan po čemu će se ova godišnjica "Oluje" razlikovati od ostalih, napominje da protokolarno nije značajno različita od dosadašnjih proslava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading