ŠEŠELJ: Igor Bečić je budala i kriminalac

Autor:

Vesti

02.08.2018

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider radikala Vojislav Šešelj, koji je odbio da prođe kontrolu BIA kao član skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, za Srpski telegraf poručio je da mu ne pada na pamet da to uradi dok na čelu tog tela sedi Igor Bečić, kojeg naziva "budalom i kriminalcem".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Vojislav Šešelj

Svi članovi pomenutog odbora, naime, moraju da dobiju sertifikat nakon što prođu bezbednosnu proveru koju radi BIA.

Šešelj, međutim, to uporno odbija. Za naš list objasnio je svoje razloge:

- Nikada taj odbor nije konstituisan u skladu sa poslovnikom. Prvom sednicom sam ja predsedavao kao najstariji poslanik i kada su predstavnici parlamentarne većine saopštili da kandiduju Bečića za predsednika, ja sam rekao da je on bio umešan u kriminalne afere i naveo neke od njih, poput lažne diplome, te poručio da prethodno treba da zatražimo od nadležnih službi da nas izveste šta je s tim, pa da se tek onda taj predlog stavi na glasanje - navodi Šešelj.

Bečić nije želeo da odgovara lideru SRS

Pošto nije urađeno po njegovim željama i Bečić je izglasan za predsednika odbora, lider radikala prestao je da odlazi na sednice.

- Ni za mene ni za mog kolegu Milorada Mijatovića on nije legitiman predsednik odbora. A za dobijanje bezbednosnog sertifikata niko mi ništa nije rekao. Šta uopšte ima neko da kontroliše mene, kojeg je izabrao narod na izborima. Bečić je jedna budala i kriminalac, ne može on mene da isključi iz odbora - poručio je Šešelj.

S druge strane, Bečić nije želeo ništa da komentariše, ali je ranije podsetio da je on uredno prošao bezbednosnu proveru, čime u stvari demantuje Šešeljeve tvrdnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading