VULIN: Britanija zloupotrebila predsedavanje u Savetu bezbednosti i ukinula izveštavanje o KiM!

Autor: Tanjug

Vesti

02.08.2018

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je Velika Britanije zloupotrebila predsedavanje u Savetu bezbednosti UN i ukinula redovno izveštavanje o stanju na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

Vulin je ukazao da je Britanija uložila veliki napor da se usvoji Rezolucija koja Srbe označava kao genocidan narod, a da to nisu postigli jer je Rusija stavila veto.

- To je kontinuitet politike po kome je Srbija kriva za svako zlo. Sada ne sme ni da se govori šta se dešava na KiM. Čak i ta mala istina im smeta i tu malu istinu treba zabraniti - rekao je Vulin gostujući na Tv Pink.

Dodaje da ukidanje redovnog izveštavanja o stanju na KiM potez koji u "žalosnom svetlu prikazuje odnos Britanije prema Srbiji", te da je to politika koja ima loše namere.

- Britanija jeste sila, mi ne tražimo sukob, mi hoćemo najbolje moguće odnose. Za mir je potrebno dvoje, za svađu i sukob je potreban jedan - istakao je ministar.

Govoreći o stanju na KiM i izjavi generala KFOR-a da neće dozvoliti nemire, ako dođe do podele Kosova, Vulin je rekao Srbija sigurno neće izazvati bilo kakve nemire, te da je to poruka koja se odnose na drugu stranu.

- Kakvo će biti konačno rešenje za KiM nije nešto sto će odlučiti ni generali ni neko sa strane, već građani Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić je pokazao odgovornost jer se uhvatio u koštac sa problemom. Ništa ne traži za sebe, ali sve traži za Srbe na KiM i Srbiju. Kosovsko pitanje će se rasplitati u najboljem interesu Srbije - rekao je Vulin.

Komentarišući izjave predstavnika SPC o kosovskom pitanju Vulin je rekao da crkva ima pravo na svoj stav, ali da mora voditi računa da "taj stav ne postane mržnja".

- Svaku izjavu tri puta izmerite pre nego što je kažete. Nekome na KiM zbog tih izjava život može da se promeni na gore - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Nina

02.08.2018 07:51

Tacna je izjava Ministra Vulina....

Nina

02.08.2018 07:52

Sve sto je ministar odbrane izjavio je potpuno tacno...

ivan

02.08.2018 07:54

Englezi su pokazali svoje pravo lice.Ne zanima njih pitanje Kosova ni najmanje.

Nina

02.08.2018 07:56

Slazem se sa ministrom Vulinom.Velika britanije i jeste zloupotrebila svoje predsedavanje...