VUČIĆ UPOZORIO NA DELOVANJE TAJNE SLUŽBE MI-6: Englezi bi da zapale Srbiju!

Autor: Marija SAMOJLOVIĆ

Vesti

02.08.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci popuštaju pritisak na Srbiju zbog Kosova, Britanci ga pojačavaju...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

U ovu formulaciju u najkraćem bi se moglo sažeti sve ono što engleska obaveštajna služba MI-6 radi u Srbiji i posebno na Kosovu. Britanci, koji i inače imaju dugi tradiciju paljenja požara na ovim prostorima, spremni su da izazovu velike nerede kako bi onemogućili bilo kakav kompromis i naškodili interesima Srbije po pitanju KiM. Od nekoliko sagovornika iz bezbednosnih i obaveštajnih krugova Srpski telegraf je saznao da su do pomenutih informacija došle srpske službe, koje su o tome obavestile državni vrh.

SVE SE ZNA

Naša saznanja potvrdio je juče i predsednik Aleksandar Vučić, koji je tokom gostovanja na TV Pink direktno optužio Veliku Britaniju za podrivanje napora da se na KiM dođe do kompromisnog rešenja.

- Ne borimo se mi protiv Albanaca, već protiv mnogih zapadnih zemalja koje stoje iza kosovske nezavisnosti, uključujući i Veliku Britaniju. Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u centralnoj Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije. Vlada velika nervoza i na zapadu i u Prištini, ali i u Beogradu, gde su neki očekivali potpuni kolaps politike prema KiM - konstatovao je Vučić.

On je rekao da naše službe znaju ko se sve sastaje na severu Kosova, da se aktiviraju oni koje smo i zaboravili, političari od pre 20 godina, i sarađuju sa stranim službama jer ne žele da se dođe do rešenja za Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej smislima prljavu igru

- Neću prihvatiti ono što je bilo u Makedoniji, narodu će biti predstavljen plan za Kosovo onakav kakav jeste i narod će dati svoj odgovor. Srbija je pokazala da je dovoljno mudra da izbegne sukobe koji su lako mogli da eskaliraju u prethodnim događajima - istakao je Vučić.

TEŠKA BORBA

Kako je naveo, bez sveta mi problem KiM ne možemo rešiti i zato je važno da što više međunarodnih faktora privučemo na našu stranu:

- Mislim da SAD prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od nekih drugih.

Komentarišući Vučićeve navode, geopolitičar i profesor međunarodnih odnosa Srđan Perišić kaže da je Velika Britanija decenijama dosledna u svojoj politici prema Srbima.

- Oni nikada nisu dozvoli da se formira država koja će obuhvatiti sve Srbe jer su u tome videli pretnju. Velika Britanija se time vodila kada je učestvovala u stvaranju Kraljevine Jugoslavije, kao i kasnije, u stvaranju socijalističke Jugoslavije. U britanskoj vladi nikada nije bilo i nikada neće biti nekog ko će nas podržavati i svim silama će nas razbijati, to istorija dokazuje.

Vučićeve poruke o Britancima
1. Ne borimo se mi protiv Albanaca, već protiv onih koje stoje iza kosovske nezavisnosti, uključujući i Veliku Britaniju
2. Vidite šta radi Britanija preko svojih agenturnih ispostava u centralnoj Srbiji, na Kosovu, na severu Makedonije
3. Aktiviraju se političari od pre 20 godina i sarađuju sa stranim službama jer ne žele da se dođe do rešenja za Kosovo
4. Pritisak stranih službi i svih u domaćoj javnosti postojao je sve vreme, a sada je došlo do eksplozije
5. Mislim da SAD prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od nekih drugih
6. Britanija je pomalo izopštena izlaskom iz EU, a želi da zadrži status sile

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Aleksa

02.08.2018 06:25

Ipak je mudri Pasic bio u pravu kada je govorio da ucimo svoju decu da mrze britance

ana

02.08.2018 06:28

Englezi zaista nije fer!

Nina

02.08.2018 06:28

Englezi nemaju nikakve sanse da uspeju u tome....

Laki

02.08.2018 06:30

Srbija ce da uspe da spreci engleze u tome....