HARADINAJ KOD DUČIĆA U BONDSTILU: Evo šta mu je poručio NATO komadant srpskog porekla

Autor: Tanjug

Vesti

01.08.2018

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj danas je u Nato bazi Bondstil, a u razgovoru s komandantom Nikom Dučićem rekao da su izjave srpskih sveštenika o podeli Kosova neosnovane i da su samo spekulacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Svi stanovnici Kosova bi trebalo da se osećaju sigurnim. Američki vojnici su uradili dobar posao na Kosovu i došao sam ovde da se zahvalim američkim vojnicima na njihovom doprinosu - rekao je Haradinaj, a prenela RTK na srpskom jeziku.

Komandant Bondstila, govoreći o saradnji KFOR sa Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS), naveo je da je današnja Haradinajeva poseta prva poseta nekog kosovskog premijera ovom vojnom kampu, a Srbe je, zbog toga što odlaze iz KBS, pozvao da ostanu u kosovskim institucijama.

- Što se tiče Srba u KBS, veoma je pogrešno vršiti pritisak na njih da podnesu ostavke. Ovde se izvanredno obučavaju i imaju mogućnosti da zarade. A to je preduslov za održavanje porodice, a najvažnije je za ostanak na Kosovu. Ja sam razgovarao sa Srbima u KBS, oni žele da ostanu ovde, da odgajaju svoju decu, da služe i uče tokom boravka u KBS - rekao je Dučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading