Sastanak sa predstavnicima Advokatske komore: KAKO POBOLJŠATI BEZBEDNOST ADVOKATA?

Autor: Republika

Vesti

01.08.2018

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa predsednicima Advokatske komore Srbije i Advokatske komore Beograda, Viktorom Gostiljcem i Jugoslavom Tintorom, o aktivnostima koje bi vodile unapređenju položaja advokata u Srbiji i njihovoj većoj bezbednosti, sa posebnim osvrtom na nedavno ubistvo advokata Dragoslava Ognjanovića.

RepublikaFoto: Promo foto

Stefanović je istakao da podržava učešće Ministarstva unutrašnjih poslova u stalnom telu, koje će pratiti sve aktivnosti u vezi sa položajem advokata i sve slučajeve napada na advokate, a čije formiranje su predložili predsednici advokatskih komora.

Ministar je naveo da MUP preduzima apsolutno sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i ulaže sve napore kako bi se što pre pronašli počinioci i nalogodavci ubistva Dragoslava Ognjanovića.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Advokatske komore Srbije Jasmina Milutinović i advokat Zora Dobričanin Nikodinović, kao i pomoćnik direktora policije Ivan Ristić, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik beogradske kriminalističke policije Ratko Kostić.

Učesnici sastanka su se saglasili o nastavku svih aktivnosti MUP-a i advokatskih komora, koje će voditi bližoj saradnji ovih institucija, a koje će doprineti i efikasnijem sistemu pravde u zemlji i većoj bezbednosti svih građana Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Jovan

01.08.2018 08:52

To je pravo pitanje!

Nikola

01.08.2018 08:57

Država će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi se poboljšala bezbednost advokata.

Ziza

01.08.2018 08:58

Mozda kada bi advokati birali malo bolju klijentelu ne bi morali toliko da brinu o svojoj bezbednosti. Ali policija svakako stiti sve gradjane.

Snezana

01.08.2018 08:59

Policija ce da ucni sve da pronadje ubicu nedavno brutalno ubijenog advokata Ognjanovica.