HARADINAJ: Prvi rezultati nacrta statuta ZSO 4. ili 5.avgusta

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2018

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Krajnji rok za izradu Nacrta statuta Zajednice srpskih opština nije 4. avgust, već će tada ili 5. avgusta, biti predstavljeni prvi rezultati upravljačkog tima", izjavio je na konferenciji za novinare premijer privremenih institucija na Kosovu Ramuš Haradinaj.

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Ramuš Haradinaj

On je istakao da će proces biti nastavljen nakon što bude predstavljen javnosti, kada će vlada i svi ostali dati primedbe i sugestije.

- Na kraju moramo biti sigurni da je sve u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova, kako je i dogovoreno - napomenuo je Haradinaj, prenosi RTK2.

Evropska unija je 5. aprila ove godine, nakon što je zvanična Priština ponovo aktivirala upravljački tim, Kosovu dala rok od četiri meseca da izradi Nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

Tada je iz Brisela saopšteno da je to za Kosovo "vrhunski prioritet" i da mora da radi u skladu sa "zaključenim dogovorom" o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Tihomir

31.07.2018 17:32

Samo da nasi ljud budu sigurni i mirni, da mirno spavaju, da ne strahuju za decu svoju . To bi bila najveca pobeda.

Drasko

31.07.2018 17:50

Kao što smo i očekivali kosovske vlasti su čekali zadnji moment da urade Statut ZSO, a šta će u njemu pisati ostaje da vidimo još par dana ali neočekujem ništa što će biti u korist srpskog naroda na Kim.

Tina

31.07.2018 17:50

Vreme da pristina postuje Briselski sporazum....

Velimir

31.07.2018 18:22

I sam Haradinaj zna da ce ZSO uskoro biti formirane. A, ovo sto prica je za lokalnu upotrebu.