KAMENOVANJE U GRAČANICI: Ovo nije prvi put! Gađali deo škole gde su srpska deca, šalju jasan signal o OPSTANKU!

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2018

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamenovanje škole u selu Rabovce je poražavajuće, izjavio je danas gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, koji se nada da će počinioci tog dela biti pronađeni.

RepublikaFoto: Prinscreen/YouTube/Radio Gračanica
Srđan Popović, gradonačelnik Gračanice

- Svi smo mislili da će ovakvih scena biti sve manje u budućnosti, međutim ove scene se ipak ponavljaju - rekao je on za Tanjug i podsetio da se pre samo mesec i po dana dogodio sličan incident u Suvom Dolu.

Popović je nakon kamenovanja zgrade izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Braća Aksić" iz Lipljana u selu Rabovce naveo da tu školu pohađaju i Srbi i Albanci, ali da je kamenovan samo deo škole u koji idu srpska deca.

- Nama Srbima ovo šalje jedan signal koji je usko vezan sa opstankom. Svi znaju šta znači opstanak našeg obrazovnog sistema na Kosovu i koliko se mi borimo i zalažemo da očuvamo naš obrazovni sistem, a ovakve scene nas jednostavno vraćaju u prošlost - rekao je on.

Policija treba bolje i efikasnije da radi svoj posao, poručio je gradonačelnik, koji se nada će počinioci, kao što je bilo i u slučaju u Suvom Dolu, biti pronađeni i da će se ubuduće raditi preventivno kako se ovakve stvari ne bi dešavale.

Jedna od zaposlenih u školi u Rabovcu kaže da je nakon kamenovanja policija obavila uviđaj i dodala da je ta škola do sada napadnuta pet, šest, a možda i više puta.

Noćas su u selu Rabovce nepoznate osobe kamenovale zgradu izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Braća Aksić" iz Lipljana, pri čemu su razbijena četiri prozora. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila taj vandalski čin i pozvala bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi počinioce koji su kamenovali školu, jer je to jedini način da se nasilje i razbojništvo zaustave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
oblivious

31.07.2018 16:29

Slažem se da nas ovakva dela vraćaju u prošlost, ali jedini način da se nasilje spreči jeste da se počinioci istog pronađu i odgovaraju.

milica

31.07.2018 16:30

Bezobrazluk da nema veci

Marija

31.07.2018 16:34

jedna od ko zna koliko ovakvih primera i nacina poniziti srbe! Treba im stati na put!

Joca

31.07.2018 16:34

Jako je to strasno za ljude koji su tamo, mislim ja se postavim u njihovu situaciju i gledam.. nimalo naivno, pa kako i dete pustiti na ulicu... Neka ih Bog cuva od svog zla tamo.