TAČI O PODELI KOSOVA: To su "lažne vesti"

Autor: Tanjug

Vesti

30.07.2018

17:36

Kosovski predsednik Hašim Tači nije danas želeo da odgovori na pitanje novinara da li je podela Kosova ili razmena teritorija jedna od opcija za postizanje konačnog pravno-obavezujućeg sporazuma sa Beogradom, a medijske navode s tim u vezi nazvao je "lažnim vestima" koje zbunjuju javnost.

Tanjug/AP
Hašim Tači

- Ne komentarišem medijske navode, mišljenja bez adrese. Kosovske institucije bi trebalo da rade na postizanju široko zasnovanog konsenzusa i na nastavku dijaloga - rekao je Tači prilikom odavanja pošte preminulom Ademu Demaćiju.


Na pitanje novinara da li će razmena teritorija biti na pregovaračkom stolu u dijalogu sa Beogradom, Tači je rekao da postoje mnoge vesti o dijalogu koje, kako je naveo, zbunjuju javno mnjenje, prenosi "Gazeta ekspres".

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine u kojem posreduje EU, Tači tvrdi da će na kraju dijaloga "dve nezavisne zemlje postići konačni sporazum" i da će "Srbija formalno priznati Kosovo", ali nije pomenuo teritorijalni integritet Kosova, primećuje prištinski list.

- Nema napretka bez stabilizacije odnosa - istakao je on.

Tači nije želeo da komentariše ni pitanje da li će on, kao glavni pregovarač u dijalogu, razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o jezeru Gazivode na predstojećim sastancima.

Kosovski list "Koha ditore" danas je naveo da će se Priština složiti da razmeni to jezero, koje se nalazi u severnom delu Kosova, za Preševo i deo Bujanovca u južnoj Srbiji, u kojima Albanci čine većinu stanovništva.

Komentari (0)

Loading