60 POSLANIKA PODRŽALO SMENU RADETE! Sramnim tvitom narušila ugled Skupštine i treba da leti!

Autor: blic.rs

Vesti

30.07.2018

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od 60 poslanika podnela je inicijativu za smenu Vjerice Radete sa mesta potpredsednice Skupštine, a nakon ogavnog tvita u kom je ismejala smrt predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, kojoj su u srebreničkom masakru ubijena dva sina i suprug.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Vjerica Radeta

Zahtev za razrešenje Radete, inače poslanice SRS, podneli su članovi poslaničkih grupa DS, LDP - LSV - SDA Sandžaka, DJB, SDS - Narodna stranka, Kluba samostalnih poslanika, Stranke pravde i pomirenja, kao i SDPS-a Rasima Ljajića.

Kako piše u obrazloženju, Vjerica Radeta je "ugrozila ugled i narušila dostojanstvo Skupštine Srbije svirepim vređanjem žrtava Srebrenice i nedopustivim govorom mržnje, kojim je prekršen član 49 Ustava Srbije, a kojim se zabranjuje izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje".

- Relativizacija zločina, revizija istorije i atomsfera mrženje ne mogu se tolerisati, a još manje podsticati od strane nosilaca najviših političkih funkcija u državi. To posebno važi za instituciju Narodne skupštine, koja je demokratska i koja predstavlja sve građane Srbije - piše u obrazloženju zahteva za smenu Radete.

Kako se na kraju dodaje, grupa od 60 poslanika zatražila je hitnu reakciju i smenu visoke funkcionerke SRS sa mesta potpredsednice Skupštine, zbog nedopstivog govora mržnje, monstruoznih uvreda i bola koje je Radeta nanela porodicama nedužnih žrtava.

Vjerica Radete je pre nedelju dana, nakon vesti da je umrla predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović napisala sraman tvit.

- Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi - navela je Radeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Odisej

30.07.2018 13:39

Zbog ovakvog ispada svakako treba da bude smenjena.

Mita

30.07.2018 13:39

Postupak Vjerice radete je za svaku osudu.

BANE

30.07.2018 13:47

Takvima kao sto je gospodja Radeta nije ni mesto u skupstini!

Jovana

30.07.2018 13:48

Sama je kriva za to.