DAČIĆ: Amerika spremna da čuje kreativna rešenja za Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

27.07.2018

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je da je savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući Džon Bolton rekao da su SAD spremne da saslušaju kreativna rešenja za Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

Dačić je za Glas Amerike rekao da je najveća promena koja je došla sa novom administracijom SAD ta što su "voljni da saslušaju i argumente Srbije", navodeći da "do pre dve godine, kad s nekim razgovarate, rekli bi vam ''to je rešeno pitanje''".

Sada kažu ''treba da se nađe kompromis'', rekao je Dačić i istakao da je to velika razlika.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima koje je imao u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom i Boltonom.

Dačić je rekao da je za Beograd posebno značajna činjenica da je na mestu pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel, jer je "imao sluha i pokazao razumevanje za interese Srbije".

Ističe i da je savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton spreman da sasluša i drugačija rešenja za Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Bolton

Kako je rekao Bolton, američka spoljna politika u prethodnom periodu, dakle pre Trampa, bila je vođena nekim autopilotom, naglasio je Dačić i dodao da to znači da je vođena u jednom smeru "koji je utvrđen tada i tada".

- Po prvi put, evo citiram reči, oni su spremni da saslušaju kreativna rešenja mogućih problema, uključujući i Kosovo - istakao je šef srpske diplomatije. 

To je za nas veoma važna stvar i jako je važno da oko toga postoji saglasnost ovde u Vašingtonu, zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading