SIMIĆ: Vučić nam otvoreno rekao da nema opipljivog rešenja za KiM

Autor: Tanjug

Vesti

25.07.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Srpske liste razgovarali su danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema rečima potpredsednika liste Igora Simića srpski predsednik obavestio ih je da trenutno nema rešenja za pitanje Kosova i Metohije koje bi bilo opipljivo i koje bi moglo da se ponudi građanima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

- O položaju našeg naroda na KiM razgovarali smo otvoreno. U tom tonu je i predsednik Srbije rekao da trenutno nema rešenja koje bi bilo opipljivo - preneo je Simić Tanjugu. 

Na sastanku, koji je inače trajao više od četiri sata, je pre svega bilo reči o političko-bezbednosnoj situaciji i teškom položaju Srba na KiM, dijalogu koji se vodi, ali i fazi u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

Simić je napomenuo i da se politički predstavnici Srba sa KiM, u svakom slučaju, o svemu konsultuju sa Beogradom. 

Potpredsednik Srpske liste podvukao je da ta lista ima apsolutno poverenje u predsednika Vučića, a da to poverenje nikad nije bilo dovođeno u pitanje, što su pokazali i izbori na KiM. 

On je poručio onima "koji sebe smatraju patriotama i napadaju svaki mogući predlog koji se pomene...da prestanu da se junače po pitanju Kosova i Metohije, jer je u pitanju budućnost Srba koji žive na tim prostorima, ali i celokupnog srpskog naroda". 

Simić je napomenuo i situaciju od pre nekoliko dana kada su albanski mediji na "udarnim" stranama zahvaljivali Vuku Jeremiću zbog odluke Međunarodnog suda pravde kojom je, kaže, potvrđena i legalizovana deklaracija o nezavisnosti Kosova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
paramonte

25.07.2018 17:48

Sadasnja vlast jos vaga,samo da bi nasla najbolje resenje.

Dragica

25.07.2018 17:49

Trenutno nema rešenja, ali će ga biti, najbitnije je da mi nastavimo sa dobrom saradnjom sa srbima sa KiM!

momo

25.07.2018 19:26

Bolje im reći istinu, nego ih zavaravati.

momo

25.07.2018 19:27

TReba se nadati najboljem