POČETAK NOVE ETAPE U RAZVOJU SPSKOG ZDRAVSTVA: Potpisan Ugovor o izgradnji Kliničkog centra Srbije!

Autor: Republika

Vesti

24.07.2018

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije ass dr Zlatibor Lončar potpisao je danas Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije (KCS) sa predstavnicima ponuđača (konzorcijum) koji je dostavio najbolju ponudu.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja

Konzorcijum  koji čine GH Holding i Delta inženjering dao je ponudu čija je vrednost 68.963.403,13 evra, u okviru koje će, u prvoj fazi radova, biti izgrađeno novih 86.000 m2 prostora, a Klinički centar Srbije dobiti kompletno nov Urgentni centar i dijagnostiku, uz 20 novih operacionih sala i 500 bolesničkih soba.
  
Ugovorom je obuhvaćen i deo druge faze radova, u okviru koje je planirana izgradnja nove kule od 25.000 m2, kao i rehabilitacija davno izgrađenog podijuma od 60.000 m2 zajedno sa svim tehničkim blokovima , parkinzima i saobraćajnicama.

Tom prilikom, ministar zdravlja ass.dr Zlatibor Lončar istakao je da je potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji i izgradnji KCS još jedna potvrda čvrstog opredeljenja Ministarstva zdravlja da ulaganjem u izgradnju novih, najsavremenije opremljenih bolnica kao i nabavkom  najmodernijih medicinskih aparata i opreme, uz zapošljavanje i usavršavanje mladih lekara, naš zdravstveni sistem ubrzo postane najkvalitetniji u regionu.

- Radimo upravo ono što smo obećali građanima Srbije, razvijamo i unapređujemo naš zdravstveni sistem. Novi KCS će biti najsavremeniji klinički centar u regionu i još više podići lestvicu kvaliteta zdravstvenih ustanova. Ali mi nastavljamo sa ulaganjima, želimo da ubrzo krenemo sa radovima i u drugim centrima i bolnicama. Stoga slobodno mogu reći da smo otpočeli novu etapu u razvoju srpskog zdravstva, u okviru koje će naši zdravstveni radnici vrlo brzo raditi u najsavremenijim uslovima, a građani najkvalitetniju zdravstvenu uslugu i negu dobijati u modernim, savremeno opremljenim  bolnicama - istakao je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading