OBRADOVIĆ UMIŠLJA "PAD VLASTI": Ni njemu izgleda nije jasno kako bi se to dogodilo

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.07.2018

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je potrebno na godinu dana oročiti prelaznu vladu nakon pada aktuelne vlasti, osloboditi medije i omogućiti slobodne izbore, a onda svaka partija treba da nastupi onako kako smatra da treba i da predstavi svoj program, a građani slobodno da biraju.

RepublikaFoto: Tanjug
Boško Obradović, lider pokreta Dveri

Obradović je taj stav izneo na pres konferenciji u Čačku, komentarišući programsku platformu Saveza za Srbiju, koji, zapravo, još nije formiran, na platformi o kojoj je Obradović govorio.

Nije precizirao kako vidi "pad" vlasti.

Dveri su, kaže, otvorene za opozicionu saradnju, a konačnu odluku o tome stranka će doneti kada se budu znale sve opcije za potencijalne političke saveze u opoziciji.

Obradović smatra da je Srbiji potreban ozbiljan opozicioni savez, koji bi prevazišao podele na levicu i desnicu, građansko i nacionalno, tradicionalno i moderno, a "crvena linija" Dveri je očuvanje KiM u sastavu Srbije. 

Kako je rekao, Dveri mogu da sarađuju sa svima koji su za poštovanje Ustava i Rezolucije 12 44 SB UN, a protiv da se tzv. nezavisnom Kosovu omogući članstvo u UN.

On je naveo i da Dveri ne mogu sarađivati sa "lažnom opozicijom", u koju ubraja Vojislava Šeselja, Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića, "ni biti u savezu koji bi se zalagao za ulazak Srbije u ovakvu EU, za članstvo u NATO ili za odricanje od KiM".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Milan Savić

24.07.2018 12:05

Nema jasan plan, ali voli da sanja.

PetarPan123

24.07.2018 12:24

SNS je sigurna i jaka stranka kao kuca! Ne vidim stvarno kako on milsi da dodje na vlast osim sto je odlepio od pohlepe i zelje da se dokopa para!

dado

24.07.2018 12:39

Ne znam sta je vise nerealno pad vlasti ili da se oni te iste domognu bez ikakvog rada truda zalaganja i programa za gradjane Srbije.

Aleksa

24.07.2018 12:54

Cesto njemu prividjaju stvari