PREKRAJANJE GRANICA KOSOVA moguće rešenje za Tačija

Autor: Republika

Vesti

21.07.2018

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači ostavio je otvorenom mogućnost promene granica Kosova sporazumom u završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, kao i mogućnost razmene teritorija sa Srbijom

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači, predsednik samoproklamovne države "Kosovo"

On je izjavio je da su saveti koje dolaze od Sjedinjenih Američkih Država (SAD) uvek dobrodošli Kosovu, kao i da je izjava ambasadora SAD u Prištini Grega Delavija "iskrena i odgovorna".    

Nakon jučerašnjeg razgovora sa studentima Pravnog fakulteta Tači je rekao da izjavu Delavija treba da svi i bez razlike ozbiljno uzmu u obzir.

  
Greg Delavi izjavio je u četvrtak uveče da je na Kosovu i Srbiji da odluče o eventualnoj podeli Kosova, što je u petak negirao na svom Tviter nalogu, navodeći da je to "lažna vest" i zatražio da se ona ignoriše.

Delavi, učestvujući u emisiji Rubikon prištinske televizije KTV nije pomenuo crvene linije američke strane o podeli Kosova koje je izrekao u decembru. On je rekao da je američka podrška kosovskoj nezavisnosti nepokolebljiva i da će se nastaviti.

- Treba shvatiti da kada govori ambasador jedne zemlje, govori država (koju predstavlja). Ovog puta je govorio ambasador SAD, najsnažnije zemlje u svetu, od koje mi imamo sve što je dobro - kazao je Tači.

On je ostavio otvorenu mogućnost promene granica Kosova sporazumom u završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, kao i mogućnost razmene teritorija sa Srbijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
paramonte

21.07.2018 16:49

Po njemu je sve moguce,a za druge nemoguce.

Simic

21.07.2018 17:16

Nek u Albaniji dele granice a ne da otimaju naše.

Marko Lučić

21.07.2018 17:22

Gospodine Tačui Srbija ne razmenjuje svoje teritorije ni sa kim pa ni sa vama.

helga

21.07.2018 17:24

Jos jednom se potvrdilo da Amerika stoji iza siptara i da im ona suflira sve sta ce da kazu i kako da rade.