Vučić: Za tri meseca VEĆE PLATE za medicinare!

Autor: Tanjug

Vesti

16.07.2018

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas značajno povećanje plata za tri, tri i po meseca, za medicinske radnike i podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji koja se menja i napreduje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Vučić je na postavljanju kamena temeljca hotela Merkur palas, novog objekta specijalne bolnice Merkur, rekao da je i ovde video mnogo lekara, medicinskih sestara koji rade svoj težak psoao, da je posebno fascinirinan poslom koji obavljaju medicinske sestre i poručio im da mogu da uskoro, za tri, tri ipo meseca da očekuju značajno povećanje plata.

Kako je rekao sve će se učiniti da ostanu ovde, da ostanu u svojoj zemlji, da rade i da se nepravda neisplaćivanja dovoljnih plata za one koji obavljajuu najteže poslove u budućnosti ispravi.

Predsednik Srbije je rekao da su se neki smejali na početku reformi, ali da se uspeh i rezultrati tih reformi vide i ovde u Vrnjačkoj Banji.

Naveo je da ubuduće, nastavkom rada, reformi, medicinski radnici neće maštati da odlaze u razvijenije zemlje poput Nemačke, već da će i Banja izgledati kao što izgledaju banje u toj zemlji a i plate neće biti pet, šest puta niže nego tamo već će se ta razlika smanjivati.

Osvrnuo se i na Nacionalni bazen koji se nalazi u tom mestu, dodao da nadležni sada "traže" još milion evra da se on pokrije i da bi time ne samo naši plivači, vaterpolitsti, već u i iz mnogih zemalja u svetu ovde dolazili i trenirali.

On je ocenio i da promene koje se vide u Vrnjačkoj Banji najmanje primećjuju meštani, ali zato najviše oni koji u nju dolaze, navodeći da se i sam iznenadi koliko se banja menja, napreduje...,koliko je fasada novih, tu je i fontana, amfiteatar, promenada...

Kako je rekao ministar Rasim Ljajić voli da kaže da je Vrnjačka Banja "usisivač" za pare, ali i da se sve što se uloži dobro i iskoristi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Dragan

16.07.2018 11:53

Uz ovaj vi hotel turistica ponuda banje bice znatno povoljnija.

Kaca

16.07.2018 12:06

Ova vest ce obradovati sve medicinare. Sprovedene reforme urodile su plodom.

vecka

16.07.2018 12:09

Poboljsavaju se uslovi za medicinske radnike; osim peistojnih uslova za rad , imaće i veća primanja.

Dinko

16.07.2018 12:19

Povećanja stižu i pre obećanog što svakako raduje i govori da je Srbija na pravom putu.