JAKA MEĐUNARODNA POZICIJA SRBIJE FRUSTRIRA DRUGE ZEMLJE!

Autor: Tanjug

Vesti

14.07.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija vodi konstruktivnu politiku i ima sve jaču međunarodnu poziciju, što frustrira pojedine zemlje, izjavio je danas funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

On je komentarišući izjavu Nasera Orića da će rata biti mnogo brže nego što su ga oni dočekali, rekao da zbog sve bolje međunarodne pozicije Srbije imamo takve izjave, koje dolaze iz BiH, Makedonije i sa KiM.

- Njih stalno frustrira pozicija Srbije i snaga koju predsednik Aleksandar Vučić ima u međunarodnoj zajednici. Da nije Srbije i konstruktivne politike Vučića ko zna šta bi se dešavalo na Balkanu - rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Istakao je da se Vučić mnogo puta sastao sa najvišim zvaničicima Rusije, Kine, SAD, Nemačke i drugih zemalja i da Srbija ima sada mnogo bolju poziciju nego što je veličina naše zmelje i njena ekonomska moć.

Vesić je, takođe, rekao da se Srbija ponašala vrlo konstruktivno u svim krizama u prethodnom periodu i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i BiH.

- Cij Srbije je da se očuva stabilnost Balkana - naglasio je Vesić i napomenuo da je mir važan za dalji razvoj i privlačenje investicija za sve zemlje u reigonu.

- Sećate se carinskog rata sa Hrvatskom, kada je prvi put EU stala na stranu zemlje koja nije članica EU i to frustrira naše protivnike. Takođe, jaka Srbija može ne samo da razvija sebe već i da štiti interese svojih sunarodnika na Balkanu. Zato je najvažnije da se Srbija razvija.

Vesić je poručio da dogod je Srbija snažna može da brani ne samo svoje već i interese Srba van Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Todor

14.07.2018 07:21

Mnogima smeta to što je Srbija faktor mira i stabilnosti.

velizar

14.07.2018 07:42

Pojedine Zapadne zemlje jos uvek pokusavaju destabilizovati Srbiju ali defiitivno Srbija je bolje tretirana nego sto je to bio slucaj ranije, mnogo bolji ugled uzivamo u medjunarodnoj zajednici.

Zoran

14.07.2018 07:50

Srbija je postala jedna postovana zemlja u medjunarodnoj zajednici.

Miki

14.07.2018 07:56

Na čelo Srbije je čovek koji ima najveću podršku naroda, jedino je još Tito imao takvu podršku.