MINISTAR POPOVIĆ U KOSJERIĆU OTKRIO: Za žensko preduzetništvo obezbeđeno 100 miliona

Autor: Tanjug

Vesti

13.07.2018

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Konkurs za žensko inovativno preduzetništvo objavljen je danas, a za tu namenu država je obezbedila 100 miliona dinara", poručio je u Kosjeriću ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Nenad Popivić

Popović je obilazeći domaćinstvo i preduzetničku radnju Jasminke Ðurović iz Kosjerića, rekao da program ženskog inovativnog preduzetnistva, za koje je Vlada Srbije izdvojila 100 miliona dinara, ima za cilj da što više promoviše kod žena i devojaka otvaranje preduzetničkih radnji.

- Želim da poručim svim ženama da nisu inovacije samo visoke tehnologije, inovacije su i kada Jasminka ubaci u svoj sok đumbir pa se taj sok bolje prodaje sutra - rekao je Popović.

Ministar je pojasnio da se na raspisani javni poziv mogu javiti i organizacije, ali i lokalne samouprave u Srbiji.

- Organizacije mogu da dobiju sredstva do 10 miliona dinara, a lokalne samouprave do 15 miliona dinara - kaže Popović.

Sva sredstva koja je država obezbedila su bespovratna, napominje ministar Popović.


Želja ministarstva i države je, kaže, da što više žena ima mogućnost da dobiju obuku i edukaciju, ali i da dobiju grantove kako bi kupovinom neke nove proizvodne opreme ili usluga, mogle da budu konkurentnije na tržištu. 

- Nekom je potrebna oprema, nekome je potrebno samo da se pomogne u prodaji, marketinškoj delatnosti ili pomoć u realizaciji svojih proizvoda kako bi bili uspešniji i na domaćem, a možda i na stranom tržištu - objašnjava ministar.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading