MINISTARKA NELA KUBOROVIĆ O SLUČAJU JOJIĆA I RADETE: Pita se Ustav Srbije, a ne Pravilnik Haga

Autor: Tanjug

Vesti

12.07.2018

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem se kaže da nisu uspostavljene pretpostavke za hapšenje Petra Jojića i Vjerice Radete i njihovu predaju je činjenica koja se ne može dovesti u pitanje - Pravilnik suda u Hagu nije zakon, a sudovi u Srbiji rade po Ustavu i zakonu", navela je ministarka pravde Nela Kuburović u pismu predsedniku Mehanizma u Hagu Teodoru Meronu.

RepublikaFoto: Tanjug
Nela Kuburović

Kako prenose današnje "Večernje novosti", povod za njeno obraćanje je najavljena žalba tužioca Dijane Elis na odluku sudije Ajdina Sefi Akaja da slulčaj u kome se radikali terete za nepoštovanje suda i podmićivanje svedoka u procesu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja ustupi Srbiji. 

Elis je taj potez ocenila kao "nerazuman i neopravdan". 

Na optužbe tužioca, u pismu u koje su "Novosti" imale uvid, Kuburović ističe da "se radi o proizvoljni kvalifikacijama, ličnim uvredama i terminologiji neprimerenoj sluzbenoj korespondenciji". 

Ministarka podseća i da je Srbija ispunila sve obaveze i da se broj naloga suda i tužilaštva meri hiljadama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading