NIKOLIĆ ODGOVORIO DAČIĆU: Rekao sam, papa ne može da dođe bez odobrenja SPC

Autor: Tanjug

Vesti

11.07.2018

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je 2016. godine pozvao papu Franju da poseti Srbiju. Međutim, kako je naveo, u tom pozivu je naveo da do posete može doći samo ako se sa tim saglasi i SPC.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Oglasio se: Tomislav Nikolić

Reagujući na izjavu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o razlozima otkazivanja te posete, Nikolić je kazao da je papu pozvao "isključivo u svojstvu predsednika Srbije" kao i da je u pozivu naveo da do posete može doći samo ako se dogovori i susret Franje i patrijarha SPC Irineja jer kako je rekao, "papa nije samo državni već i verski poglavar". 

- Vatikanska administracija je u jednom momentu prenebregla moj izričit i jasno iznet stav da do posete pape ne može doći pre nego što za to bude dobijena saglasnost i SPC. Obavestili su me da njihovi predstavnici dolaze u Srbiju u januaru 2016. godine kako bi pripremili posetu pape koju on planira za maj iste godine. Reagovao sam odmah i podsetio ih da do posete, pa samim tim i njene pripreme, ne može doći bez saglasnosti SPC - rekao je Nikolić za "Večernje novosti" od četvrtka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading