CIRKUS: DS dočekao da im naređuje Veselinović

Autor: I. Ž.

Vesti

11.07.2018

04:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka dočekala je da joj predsedava Željko Veselinović, lider sindikata Sloga, poznat po ispadima protiv Roma i vređanju neistomišljenika na društvenim mrežama i u javnim istupima.

RepublikaFoto: Republika.rs
Željko Veselinović je poznat kao Đilasov potrčko

Veselinović će, naime, biti prvi predsedavajući opozicionog bloka Savez za Srbiju, koji forsira Dragan Đilas, a u njega će ući i DS, stranka na čijem je čelu nekada bio i Zoran Đinđić. Pošto je dogovoreno da Savez za Srbiju nema jednog predsednika, već da se lideri rotiraju po azbučnom redu, upravo će Veselinović biti prvi predsedavajući.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ovakvu odluku ocenjuje kao katastrofalnu.

- Izbor Veselinovića je dokaz da doslovno bilo ko može da bude lider. On nikad nije imao niti će imati politički autoritet, a sindikat mu postoji samo na papiru i isključivo je u funkciji politikanstva najgore vrste. On kao lider nije loš početak, već je zbunjujuća katastrofa u najavi. Neoprostivo je pogrešno kreditirati večite političke početnike. Drugo, ne znam šta će sad da misle Janković, Jeremić, Boško Obradović. Oni su, ipak, kako-tako politički poznati i prepoznatljivi, dok će se za Veselinovića 90 odsto ljudi pitati ko je - smatra Stanković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Predsednik DS Zoran Lutovac juče nije odgovorio na naša pitanja

Podsetimo, Veselinović je početkom godine na Tviteru napao Rome, a zatim prostački izvređao sve one koji su ga zbog toga kritikovali. Prethodne godine je, takođe na Tviteru, izvređao članicu SNS Draganu Cerović, i to samo zato što je istakla značaj otvaranja novih fabrika u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading