LIDER RADIKALA OPTUŽIO EPISKOPA MILEŠEVSKOG: VLADIKA IMA ŽENU I DECU

Autor:

Vesti

10.07.2018

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika mileševski ima ženu i dvoje dece, koji žive u Beogradu! Ovu skandaloznu tvrdnju izrekao je lider radikala Vojislav Šešelj, podstaknut sukobom sadašnjeg episkopa mileševskog Atanasija Rakite i njegovog prethodnika vladike Filareta.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vojislav Šešelj

Šešelj je u telefonskom uključenju u jutarnji program TV Hepi javno prozvao Rakitu da krije da ima dvoje dece sa ženom koja živi na Voždovcu, nazvavši vladiku velikom sramotom za srpsku crkvu.

- Atanasije Rakita protivno svim crkvenim propisima ima ženu Aleksandru Jurišić i s njom dvoje dece. Ona je bila na platnom spisku Eparhije bihaćko-petrovačke dok je on bio arhijerej, a njen rođeni brat Zoran računopolagač Eparhije mileševske, a ranije je bio na istoj funkciji u Bihaćko-petrovačkoj eparhiji. Žive u ulici Vojvode Stepe 139 u Beogradu. Atanasije je velika sramota za srpsku crkvu - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS podsetio na sukob Rakite i Filareta, koji su čupali brade i kose naočigled vernika

SVAĐA ZBOG PARA

Šešelj je za Srpski telegraf potvrdio da je sve što je rekao istina, koja je, kako kaže, poznata u crkvenim krugovima. Podsetimo da su se dvojica episkopa nedavno čupali za brade i kose naočigled vernika u blizini manastira Mileševa, i to u vreme večernje službe. Šešelj je detaljnije objasnio kako je došlo do ovog skandala između vladika, rekavši da je Atanasija isprovociralo ono što mu je Filaret rekao. 

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vladika Atanasije

- Atanasije je došao pijan i napao maltene s vrata vladiku Filareta da mora da ide iz njegove eparhije, da ne može tu da ostane i da je ukrao eparhijske pare. Na to mu je vladika Filaret odgovorio da je svaki dinar koji je stekao uložio u crkve i manastire i da se sve može proveriti i videti. Rekao mu je da on nema ženu i decu kao Atanasije Rakita, pa da ima koga da izdržava eparhijskim parama. Na to je Atanasije Rakita poludeo, počeo da mu čupa bradu, a Filaret se nije branio, samo je digao ruke - ispričao je Šešelj.

S druge strane, episkop Atanasije Rakita poručuje Šešelju da ne govori istinu.

ALEKSANDRA ŽIVI SAMA

- Šešelj laže. Ja sam monah i veran sam svojim monaškim zavetima. Ko god misli drukčije, neka to dokaže. Evo, neka se odmah obavi stručna medicinska provera nada mnom! Neka Šešelj bude dodatni član te stručne medicinske komisije, koja bi istražila njegove klevete. Gospodina Šešelja preporučujem sudu božjem - napisao je u poruci vladika na naše konkretno pitanje ima li decu sa izvesnom Aleksandom Jurišić.

Potražili smo ženu koju je imenovao Šešelj u nadi da će nam potvrditi ili demantovati priču lidera radikala, ali nam niko nije otvorio vrata stana.

Zatekli smo komšinicu koja nam je potvrdila da poznaje Aleksandru.

- Znam je, to je žena srednjih godina, živi sama, povremeno je viđam, javljamo se jedna drugoj u prolazu - rekla je komšinica za Srpski telegraf.
Potražili smo komentar Šešeljevih tvrdnji i od patrijarha Irineja, ali on nije bio dostupan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Penzioner

11.07.2018 13:35

Pa sta je tu cudno da je vladika je......

paja

12.07.2018 15:37

@Penzioner - Bori se protiv bele kuge.