VARLjIVO LETO 2018. ili kako je Mijailović od dijaloga kao jedinog načina sindikalne borbe ušao u politiku i krenuo u lov na veštice!

Autor: Republika

Vesti

09.07.2018

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taman kada smo pomislili da je Veljko Mijailović shvatio da od bavljenja politikom nema ništa i da mu je bolje da se bavi sindikatom čije se članstvo kontinuirano osipa, prvi čovek Policijskog sindikata Srbije nas je razuverio, navodi se u saopštenju za javnost Nezavisnog sindikata policije.

Foto: nsp-policija.org.rs

Saopštenje prenosimo u celosti...

"Tako smo i sinoć Mijailovića imali prilike da vidimo na televiziji N1, naravno ne da bi govorio o aktivnostima svog sindikata, već da bi nastavio svoju političku kampanju. U pokušaju da se dodvori raznim političarima opet im se stavio na raspolaganjuda kada god zatreba neutemeljeno osuje paljbu po policiji.

Tako se nastup Mijailovića i sinoć sveo na omalovažavanje rada kolega, ovog puta - iz Sektora unutrašnje kontrole čiji je rad proglasio neuspešnim i selektivnim. Pitamo ga da li će ikada izneti bilo kakav dokaz za svoje tvrdnje, da li smatra da ljude treba hapsiti samo na osnovu nečijih tvrdnji bez dokaza i da li uopšte zna šta je u opisu rada policije?

Stav našeg sindikata je jasan, politika političarima a naše je da se prevashodno bavimo pravnim i materijalnim položajem zaposlenih. Istina je i da je legitimno pravo sindikata da se bave političkim temama kada za to ima potrebe, ali se nikako ne slažemo da se to radi na način na koji to radi Mijailović. Neko će pitati zašto se mi kao sindikat brinemo koga će i zašto Mijailović optužiti? Briga nas je jer isti sistem primenjuje i na nama. Optuživao je kako NSP u celini tako i pojedine funkcionere našeg sindikata za sve i svašta pa se na kraju ispostavilo da su u pitanju bile čiste izmišljotine i nagađanja. Inače, za jednu od takvih laži nedavno smo podneli tužbu protiv Mijailovića pa neka nastavi i posle ako mu se isplati. 

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Veljko Mijailović

Način rada, statistiku i buduće planove rada SUK-a mogli ste da vidite prilikom gostovanja načelnika ovog sektora na TV Pink a onda i sami da ocenite koliko ima mesta Mijailovićevim optužbama.Želeli bi smo i da podsetimo sve kolege da je Mijailović 2014. godine pričao potpuno druge priče i da je dijalog video kao jedini način sindikalne borbe. Šta se do danas desilo i kako je od takvog stava došao do optuživanja svih i svakog u policiji i odsustva i najmanje volje za objektivnošću, to samo on zna.

Mi i dalje podržavamo rad kolega iz SUK-a i bili bi smo najsrećniji da se privede pravdi svaki pripadnik MUP-a koji je kršio zakon bez obzira na čin i položaj. To smo jasno rekli i nedavno kada je uhapšen jedan od naših aktivista. A što se tiče poslanika u pokušaju tj. gdina Mijailovića pitamo ga, kako misli da sutra pridobije glasače kada već danas ne može da održi članstvo sindikata koje sve više shvata s'kim ima posla?"

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading