BRNABIĆ: Vlada će čuvati "leđa" Vučiću u dijalogu

Autor: Tanjug

Vesti

07.07.2018

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas u Sofiji da je dijalog Beograda i Prištine potpuno transparentan i da je Vlada Srbije jedan tim sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kome će "čuvati leđa" u tom dijalogu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Brnabić je, na komentar i pitanje novinara da je kosovska vlada prosledila izveštaj o dijalogu sa Beogradom kosovskoj skupštini i da li Vlada Srbije planira da sastavi takav izveštaj, rekla da nije videla potrebu da pravi bilo kakav izveštaj.

Brnabić je rekla da će škupstina u potpunosti biti uključena i informisana o svim važnim događajima i odlukama koje treba da se donesu.

- Naš dijalog je u potpunosti transparentan, nisam videla bilo kakvu potrebu da pravim poseban izveštaj. Ja sam rekla, mi smo jedan tim sa predsednikom Republike i ja sam stalno razgovaram sa njim o našem dijalogu. Mi ćemo njemu čuvati leđa u ovom dijalogu, bićemo uvek uz njega, jer vodi hrabru inicjativu, pre svega odgovornu, jer je pokazao hrabrost da ne ostavljamo zamrznut konflikt generacijama iza nas - rekla je Brnabić.

Da li ćemo uspeti u tome, kako kaže, zavisi od mnogo faktora, ali je važno da imamo političko vođstvo koje želi da rešava probleme.

Na pitanje o odnosima sa Bugarskom, Brnabić je rekla su oni jako dobri i da dve zemlje imaju veliki broj zajedničkih projekata.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- I predsednik Srbije i ja imamo odličan odnos s premijerom Bugarske Bojkom Borisovim. Mi smo imali pre samo nekoliko nedelja i posetu predsednika Rumena Radeva Srbiji, tako da smo stvarno zadovoljni - rekla je Brnabić.

Rekla je da imamo mnogo zajedničkih projekata i da je u svom obraćanju danas tokom samita rekla da su projekti koje imamo u okviru inicjative 16+1 projekti koji nisu vazni samo za Srbiju, pošto spajaju region.

- U tom smislu sa Bugarskom imamo i završetak istočnog kraka Koridora 10 ka Bugarskoj, imamo železničku infrastrukturu i prugu Niš Dimitrovgrad, imamo gasnu interkonekciju Niš - Dimitrovgrad, imamo puno zajedničkih projekata i dobru saradnju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Mirko

07.07.2018 19:55

Tako je Vucic treba da ima podrsku i zastitu od svojih kolega, i ocekujemo dobre rezultate.

MILOS

07.07.2018 19:56

VLADA ODLICNO RDI SVOJ POSAO U INTERES DRZAVE I NARODA.

dule

07.07.2018 20:35

Moraju biti jedinstveni.

ognjen

07.07.2018 20:36

Bitan je dogovor osvemu