RIJALITI PARLAMENT: Čak 111 kamera pratiće svaki potez poslanika

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

07.07.2018

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo svaki ćošak Skupštine Srbije od septembra će biti pokriven video-nadzorom, i to sa čak 111 kamera, koje će snimati unutrašnjost zgrade, ali i sve što se dešava u okolini!

RepublikaFoto: instagram.com/the_ivxn
Foto: Ilustracija

Taj stepen prekrivenosti kamerama, prema rečima sagovornika "Alo.rs", neodoljivo podseća na objekte u kojima se odigravaju rijaliti šou-programi.

Takav utisak dodatno pojačava činjenica da među poslanicima trenutnog saziva imaju čak trojica njih koji su svojevremeno bili učesnici rijaliti formata, a to su Marijan Rističević, Vojislav Šešelj i Nenad Čanak, ali i skandalozno ponašanje i rečnik nekih drugih poslanika...

Skupština Srbije, naime, raspisala je javni konkurs za uvođenje sistema video-nadzora, a traži najboljeg ponuđača koji će ugraditi 76 unutrašnjih kamera. Takođe, spolja će biti postavljene još 23 kamere, koje će pokrivati fasadu.

Šest kamera će snimiti ulaz i prilaze kojima se automobilima može doći skoro do vrata, dve pokretne i dve fiksne su namenjene da uhvate panoramske snimke okoline.

Biće postavljene i dve antivandalske kamere s posebnom zaštitom koje se teško uništavaju i snimaće deo ispred Skupštine. Tokom avgusta će trajati radovi, a posle postavljanja sistema biće sprovedena i obuka zaposlenih u parlamentu kako da koriste video-nadzor, koji će raditi bez prestanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading