LINTA O PRESUDI KAPETANU DRAGANU: Još jedna politička odluka

Autor: Tanjug

Vesti

07.07.2018

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra skandaloznom odluku Vrhovnog suda Hrvatske da pravosnažno osudi Dragana Vasiljkovića na 13 i po godina zatvora zbog, kako kaže, navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Dobro jutro - Sarapa i Dea
Miodrag Linta

U saopštenju dostavljenom medijima Linta kaže da je to još jedna politička odluka Vrhovnog suda Hrvatske koja nema nikave veze sa istinom i pravdom. 

Vrhovni sud Hrvatske, kao i čitavo hrvatsko pravosuđe, nije ni nezavisno ni profesionalno kada je reč o suđenjima za ratne zločine već postoji samo da opravda lažne i besmislene teze da su Srbi bili agresori i zločinci a Hrvati žrtve i oslobodioci. 

- Iako je odbrana kapetana Dragana jasno dokazala da on nije kriv ni po jednoj tački optužnice i da nije počinio ratni zločin Županijski sud u Splitu ga je septembra prošle godine nepravosnažno osudio na 15 godina, a Vrhovni sud je sada samo smanjio kaznu za godinu i po dana - naveo je Linta. 

On pominje i da "dosovski režim u Srbiji nije učinio ništa da aktivnom politikom upozna vlast i javnost u Australiji da se radi o montiranom procesu i da učini sve da kapetan Dragan bude oslobođen". 

- Nažalost, dosovski režim je vodio politiku lažnog pomirenja preko leđa proteranih Srba i njihovih zaštitnika - zaključuje Linta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Uros

07.07.2018 17:17

Vazno da kapetan Dragan do kraja godine bude na slobodi.

Luka

07.07.2018 17:55

Montiran proces,klasicna politicka presuda.

Vanja

07.07.2018 17:57

Tadasnja DOS nista nije uradila da se sazna prava istina u Australiji o kapetanu Draganu i njegovom montiranom sudskom procesu.

Fudbaler

07.07.2018 19:52

To je stvarno nejasno da samo za Srbe Hag postoji a ne za one koje su zločine pravili.Nijedna dr\ava nije imala izdajnike koliko Srbija.