VULIN U SUBOTICI: Gde god vidite Vojsku Srbije, TU SU RED, ZAKON I SIGURNOST

Autor: Tanjug

Vesti

05.07.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije u stanju je da zaštiti integritet zemlje, da zaštiti svaku stopu i da garantuje da će prepoznati i suprotstaviti se svakoj asimetričnoj pretnji, bez obzira odakle ona dolazila, poručio je danas u Subotici ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Aleksandar Vulin

U Subotici je danas obeležena godišnjica rada aktuelne vlade, a premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova Vulin i Nebojša Stefanović i predsednik pkrajinske vlade Igor Mirović obišli su taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne i policijske opreme na centralnom gradskom trgu.

Naoružavanje

Zbor su upriličili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Vulin je poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i Ministarstvo odbrane čine jedinstven sistem bezbednosti koji Srbiju čini sigurnom i bezbednom.

- Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane se ubrzano opremaju, ubrzano naoružavaju i već krajem ove godine i početkom sledeće moći ćemo da kažemo da smo dostigli operativne sposobnosti i sposobnosti da branimo svoju zemlju koje nismo imali u poslednjih 20 godina - rekao je Vulin.

Vojska Srbije, kazao je, u stanju je da zaštiti naš integritet, da zaštiti svaku stopu naše zemlje, da garantuje da će prepoznati i suprotstaviti se svakoj asimetričnoj pretnji, bez obzira odakle ona dolazila.

- Gde god vidite Vojsku Srbije znate da je tu red, zakon, sigurnost i bezbednost za svakog našeg građanina. Miroljubiva politika stabilnosti koju vodi predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić u Vojsci Republike Srbije ima veliki oslonac - rekao je ministar.


Vulin je poručio da je snažna i sigurna Vojska Srbije garant snažne i sigurne Srbije, a bez mirne, stabilne i sigurne Srbije nema ni mirnog i stabilnog Balkana.

Zahvalnost predsedniku

On je zahvalio predsednici vlade i svim članovima vlade na velikom razumevanju koje pokazuju kada je u pitanju potreba za poboljšanjem standarda pripadnika Vojske Srbije.

- Zahvalio bih i predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću zbog velikih ulaganja u Vojsku Srbije, zbog toga što zahvaljujući tome možemo da se nosimo sa svakom armijom u okruženju. Vojska Srbije je u stanju da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije - istakao je ministar odbrane.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading