MILO DOBIO ZADATAK: SRBIJU UVUĆI U NATO!

Autor:

Vesti

04.07.2018

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ima novi zadatak, a to je uvlačenje Srbije u NATO! Komunikaciona strategija crnogorske vlade doneta u četvrtak pod nazivom "Crna Gora članica NATO za period do 2020. godine" predviđa aktivnosti na što većoj promociji vrednosti Alijanse s posebnim osvrtom na Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

Tako će Đukanovićev režim navodnim diplomatskim sredstvima izvršavati zadatke Alijanse, kojoj je Crna Gora samo posredna stanica u ostvarenju višedecenijskog plana stavljanja Srbije pod svoju šapu.

- Imajući u vidu dugogodišnje iskustvo Crne Gore u ovoj oblasti, posebno u pogledu sprovođenja kampanje za povećanje podrške za članstvo u NATO, očekuje se naše aktivnije angažovanje u oblasti javne diplomatije, a posebno u državama regiona i državama aspirantima. Naročito je relevantno prenošenje naših iskustava i naučenih lekcija - piše u jednom delu ove strategije.

ATLANTIZACIJA SRBIJE

Predsednik opozicione Prave Crne Gore Marko Milačić smatra apsurdnom nameru da ta država aktivno promoviše vrednosti i širenje NATO u regionu.

Cilj im da ubede NATO kako mogu da utiču u Srbiji i tako uzmu dodatni novac

Dragomir Anđelković, analitičar

- Apsurdno je da jedna zemlja poput Crne Gore, koja je suštinski protiv ulaska u NATO, treba da zavodi NATO u regionu. Međutim, činjenica je da su sve druge zemlje u regionu ili članice NATO kao Hrvatska, Albanija, ili preko mora Italija, ili su protektorati kao što su Kosovo ili BiH, tako da se prema tim zemljama sigurno neće sprovoditi ta komunikacija i javna diplomatija, pa jedino ostaje Srbija - kategoričan je Milačić.

46 poslanika crnogorskog parlamenta od 81 izglasalo ulazak

On navodi da je "atlantizacija Srbije" očigledan cilj ove strategije.

- Crna Gora je jedna stepenica u porobljavanju Srbije i njenom učlanjenju u NATO. I zato će Crna Gora sada da posluži kao jedna vrsta batine, ali pošto smo mali, bolje da iskoristim termin "prutić" za te prljave posliće, ali i zbog uticaja na određene strukture po dubini u Srbiji gde je to moguće - kaže Milačić.

IZVLAČENJE PARA

Ovaj plan, koji je NATO spremio za naše susede, analitičar Dragomir Anđelković tumači za Srpski telegraf kao iznajmljivanje propagandne logističke mreže NATO koju je Đukanovićev režim već instalirao u Srbiji, što će prema očekivanjima Crnogoraca biti olakšavajuća okolnost u pristupanju Srbije Alijansi.

11 godina od sticanja nezavisnosti pregovaralo se o učlanjenju

- Režim Mila Đukanovića ima razvijene mreže lobističkog uticaja u Srbiji, ima uticaj na niz medija i poseduje razne mehanizme koje je koristio za poslove kod nas i uopšte za svoju političku aktivnost. Ta mreža može vrlo lako da se stavi u funkciju NATO pakta, što je sasvim sigurno deo strategije uvlačenja Srbije u članstvo. Đukanović i njegovi saradnici nastoje da od Alijanse izvuku pare,jer njima je jedini cilj da ubede NATO kako imaju mehanizme za uticaj u Srbiji i da preko njih uzmu dodatni novac - objašnjava Anđelković.

Pitanja premijeru crnogorske vlade Dušku Markoviću uputili smo na zvanični mejl, ali nismo dobili odgovore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
saSA

04.07.2018 07:07

Crnogorci su verovatno po nalogu morali to da urade.

Nina

04.07.2018 07:08

Crna Gora ne moze da ne postuje stav Srbije po pitanju vojne neutralnosti.

gaga13

04.07.2018 07:14

Šta će, čovek mora da ispunjava sve što mu se naredi da bi ostao na vlasti.

ana

04.07.2018 07:15

Nek Milo vodi borbu u svojoj drzavi, a nas neka ostavi na miru.