VUČIĆ I SOLBERGOVA: Dobri politički odnosi, pojačati privredne!

Autor: Tanjug

Vesti

02.07.2018

20:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Vlade Norveške Ernom Solberg, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Erna Solberg i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je istakao da su politički odnosi dve zemlje dobri i da predstavljaju potvrdu obostrane želje za unapređenjem političkog dijaloga na najvišem nivou, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je istakao da je punopravno članstvo u EU strateški cilj Srbije i zahvalio na spremnosti Norveške da pomogne Srbiji svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, ekspertskoj i finansijskoj pomoći u reformskom procesu.

Srbija posebnu zahvalnost duguje Norveškoj kao jednom od najvećih bilateralnih donatora Srbije.

- Imajući u vidu dobre političke odnose, nadamo se da će se u narednom periodu intenzivirati privredna saradnja, kao i da će biti realizovane nove Norveške investicije u Srbiji - istakao je predsednik Vučić.

On je istakao da je Srbija posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i da upravo zbog toga teži postizanju stvarnog kompromisa u dijalogu sa Prištinom, ali uz očuvanje državnih i nacionalnih interesa.

Predsednica Vlade Solberg je naglasila da dve zemlje imaju dobre, partnerske odnose u političkom, ekonomskom i kulturnom polju i istakla da Norveška pruža punu podršku Srbiji na njenom evropskom putu, kao i svim reformskim procesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Vrba

03.07.2018 09:47

Dobri privredni i politicki odnosi dveju zemalja

Pijacar

03.07.2018 12:44

Samo neka dolaze Norveski investitori sto vise u Srbiju.

Srpski delija

03.07.2018 17:37

Saradnja Srbije sa Norveskom je od izuzetnog znacaja za Srbiju i sve njene gradjane!

Lord

03.07.2018 19:00

Dobri odnosi su najvaznija stvar za sve nas!