STAMATOVIĆ BI DA SE OPERE: Hoće da mi podmetnu aferu!

Autor:

Vesti

02.07.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović nakon skandalozne odluke da spomenik borcima stavi pod hipoteku da bi uzeo kredit za gondolu, tvrdi za Srpski telegraf da je u pitanju hajka na njega, te da naprednjaci hoće da mu podmetnu aferu.

RepublikaFoto: Tanjug
Milan Stamatović

- Po našim zakonima, nemoguće je spomenike kulture staviti pod hipoteku. Opština nije stavila spomenik pod hipoteku, već samo sedam hektara građevinskog zemljišta, dok je ostali deo parcele zelena površina, koju nije moguće staviti pod hipoteku - tvrdi Stamatović i najavljuje da će podneti krivičnu prijavu protiv SNS i Janjuševića zbog "iznošenja neistina".

Inače, ovo nije prvi put da Stamatović radi protiv države i građana. Njegova politika rasprodaje, zaduživanja i korupcije koju sprovodi u opštini Čajetina dovela je do smanjenja plata i penzija, a Državna revizorska institucija (DRI) podnela je januara 2014. krivičnu prijavu protiv njega zato što je nenamenski potrošio preko 50 miliona dinara budžetskih sredstava.

Javni podaci Republičkog geodetskog zavoda pokazuju, naime, da je čelnik opštine Čajetina Milan Stamatović još septembra 2014. parcelu pod brojem 4624, na kojoj se nalazi spomenik palim borcima i koja je, pritom, javna svojina, stavio pod hipoteku. A novci su mu trebali za kupovinu gondole čiju izgradnju takođe već godinama prate brojne kontroverze.

RepublikaFoto: youtube.com/ZooM Vesti Uzice
Krsto Janjušević

VENCI ZA JUNAKE

Krsto Janjušević, predsednik Izvršnog odbora SNS zadužen za Zlatiborski okrug, u razgovoru za Srpski telegraf otkrio je šta se zapravo dešava u Čajetini.

Opština nije stavila spomenik pod hipoteku, već samo sedam hektara građevinskog zemljišta - Milan Stamatović, predsednik opštine

- Zaista je strašno što je tu parcelu, na kojoj se nalazi spomenik poginulim borcima koji su gaženi tenkovima i pali braneći Užičku republiku, stavio pod hipoteku da bi uzeo kredit za nabavku gondole. Bruka i sramota! Nejasno je i zašto nije izvršena preparcelacija kako bi se to područje izuzelo. Oni se pak sada pravdaju da je spomenik zaštićen zakonom, što opet nije tačno jer je zaštićen samo tehnički, u smislu da ne mogu da se izvrše prepravke - ističe Janjušević.

Kako kaže, Stamatović vređa i napada koga hoće, dok onima koji potkrepljeni dokumentacijom pokušavaju da ga raskrinkaju, kao sada, preti i pravi hajku na njih.

- No, ne želimo da ulazimo u takve vrste rasprava, pa danas polažemo venac na spomenik kako bismo izrazili miran protest protiv činjenice da je on pod hipotekom zbog bahatosti opštinskih nadležnika - zaključio je Janjušević.

I brojni stanovnici Zlatiborskog okruga osuli su paljbu po Stamatoviću kada su saznali za ovu hipoteku, pa je samo jedan od brojnih komentara koji su ostavljeni na društvenim mrežama glasio: "Neverovatno na šta su sve spremni ljudi. Stamatoviću, kako te nije sramota".

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading