VUČIĆ: Srećan nam Dan Dunava, moramo da iskoristimo sav njegov potencijal!

Autor: Tanjug

Vesti

29.06.2018

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Gordana Grlića Radmana, predsednika Dunavske komisije, koja u Beogradu obeležava 70 godina od osnivanja i istakao da je Srbija zainteresovana za veće aktivnosti u okviru te komisije, s ciljem što efikasnijeg iskorišćavanja plovnosti i vodnog potencijala Dunava, u svrhu razvoja trgovinske razmene i ekonomske saradnje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Gordan Grlić Radman sa Aleksandrom Vučićem

Predsednik Vučić je, čestitajući jubilej, istakao značaj Dunavske komisije, s obzirom na to da je Dunav, posle Volge, najduža evropska reka, što je čini nezaobilaznim faktorom za razvoj saobraćaja, trgovine i drugih oblika saradnje evropskih zemalja kroz koje protiče, navedeno je u saopštenju.

U razgovoru je konstatovano da se kroz rad Dunavske komisije ispoljavaju brojni ekonomski i politički interesi zemalja članica, kojih ima jedanaest, dok status posmatrača ima još deset zemalja. 

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Danas je Dan Dunava

- S obzirom na to da zemlje članice EU, kao i zemlje kandidati za članstvo čine većinu u Dunavskoj komisiji, ona aktivno sarađuje sa EU i učestvuje u evropskim projektima, sa namerom da se konkretizuje uloga Dunavske komisije kao koordinatora svih budućih projekata infrastrukture na Dunavu - naglašeno je u razgovoru predsednika Vučića i ambasadora Grlića Radmana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Vesna

29.06.2018 08:54

Dunav povezuje države i narode. Nadam se da će Srbija na pravi način iskoristiti njegove ekonomske potencijale. Vreme je ja jaču saradnju podunavskih država.

Masan

29.06.2018 09:01

Dunav ima dosta neiskoriscenog potencijala pa je steta ne iskoristiti sve njegove cari.

Ivana

29.06.2018 09:04

Dunav je nas ogromni potencijal koji treba da iskoristimo.

hana

29.06.2018 09:07

gradimo nasu sradnju da bude sto jaca