PREMIJERKA O PARAĆINU: Probleme rešiti dijalogom

Autor: b92.net, Republika

Vesti

27.06.2018

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem o žalbi koju je opština uputila Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savetu Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Ona je navela da će "uložiti napore" da se sva "eventualna sporna pitanja" reše u dijalogu ministarstava i lokalnih samouprava.

Vlada Srbije je saopštila da će biti formirana radna grupa koju će voditi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, da bi počelo rešavanje problema. 


Prvi sastanak te radne grupe je u ponedeljak, 2. jula. 

- Do narednog sastanka Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, koji se održava u oktobru, trebalo bi zajedničkim naporima da bude uspostavljen dijalog nadležnih ministarstava i lokalnih samouprava, kako bi se rešila otvorena pitanja - navodi se u saopštenju. 

Paraćin je Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope uputio dopis u kojem se žali na pritiske Srpske napredne stranke i pozvao Kongres da u okviru svojih nadležnosti organizuje misiju za utvrdjivanje činjenica o stanju lokalne demokratije u Srbiji. 

Tu inicijativu podržali su Grad Šabac i opština Čajetina u kojima na vlasti nije SNS, kao i 400 odbornika iz 80 lokalnih samouprava. Sastanak Komiteta za monitoring kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope održava se sutra u Istanbulu. Na tom sastanku će članovi Komiteta biti obavešteni o toj inicijativi. 


Kako je navelo Opštinsko veće u Paraćinu, ono je podnelo krivičnu prijavu MUP protiv NN lica povereništva SNS u toj opštini i iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Krivična prijava zbog saznanja da je SNS u Paraćinu dogovorio imenovanje vršilaca dužnosti direktora uz prethodnu smenu sadašnjih. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Waffenruhe

28.06.2018 14:38

Sve treba kompromisom resiti!

Zoi

28.06.2018 15:47

Sve probleme treba rešiti razgovorom.

mrsavi

28.06.2018 16:18

Ma samo je Sns kriva! Zadnjih 3 decenija ih vode kriminalci u pravom smislu te reci pa su sad poverenici iz Sns krivi za pritiske i zato sto kisa pada u Paracinu.

Futurista

28.06.2018 16:49

Treba preispitati sve navode i ako postoje zaista takvestvari sankcionisati na pravi nacin!