SADA NAM VREĐA I INTELIGENCIJU! Tači: Simbol orla NE UBIJA ljude - to je simbol PTICE

Autor: Tanjug

Vesti

26.06.2018

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači tvrdi da je gest pokazivanja dvoglavog orla kojim su švajcarski fudbaleri Granit Džaka i Đerdan Šaćiri proslavljali golove na utakmici sa Srbijom duboko emotivan, a ne politički.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Provokacije ne prestaju!

- Taj simbol nije simbol koji je ubio ljude. To nije simbol napada ni na koga. To je simbol ptice. Zato, neka Švajcarska leti ka uspehu - rekao je Tači, prenosi portal "Politiko".

Kosovski predsednik je rekao i da FIFA ne bi trebalo da donosi odluke na osnovu političkog pritiska.

Portal, u evropskom izdanju, navodi da su se tenzije koje postoje na relaciji Beograd-Priština proširile u petak na Svetsko prvenstvo u fudbalu, kada su fudbaleri švajcarske reprezentacije Granit Džaka i Đerdan Šaćiri sklopili ruke u obliku dvoglavog orla nakon pobede nad reprezentacijom Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Granit Džaka

"Politiko" napominje da je dvoglavi orao tradicionalni simbol albanskog identiteta i da su srpski zvaničnici taj gest okarakterisali kao političku provokaciju.

FIFA je juče, zbog pokazivanja rukama albanskog nacionalnog simbola dvoglavog orla, izrekla upozorenje i novčanu kaznu od 10.000 švajcarskih franaka igračima švajcarske fudbalske reprezentacije Granitu Džaki i Đerdanu Šaćiriju, uz obrazloženje da su kažnjeni zbog nesportskog ponašanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Dejan

26.06.2018 08:23

Taci laze koga stigne! Velika Albanija definitivno nije samo ptica!

Bojan

26.06.2018 08:28

Šta bulazni ovaj Tači?! Kakav bre simbol ptice, ovo je klasična provokacija, širenje separatističkih ideja pred milionima gledalaca.....

Iva

26.06.2018 08:29

Toliko bahato i bezobrazno ponašanje Tačija zajedno sa svim njegovim ljudima prevazilazi sve granice strpljenja, vreme je da se stane na put njihovim provokacijama!

Nikola

26.06.2018 08:31

Mnogo veliki filozof ovaj Tači.