NOVA RUNDA: VUČIĆ I TAČI PONOVO U BRISELU ZA DVE NEDELJE

Autor: Tanjug

Vesti

25.06.2018

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno će se za dve nedelje ponovo sastati u Briselu sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, piše "Blic".

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Tači, Mogerinijeva i Vučić

List navodi da im je ta informacija potvrđena i u kabinetu predsednika Vučića.

Nastavak dijaloga u tako kratkom periodu mogao bi da znači i praktično intenziviranje procesa, o kojem je posle sastanka u Briselu u nedelju govorila šefica evropske diplomaritije Federika Mogerini, napominje "Blic".

- Još puno je posla pred Srbijom, mnogo otvorenih pitanja na stolu. Predstavnici Evrope će intenzivnije dolaziti u Beograd, ali će i delegacija Srbije, takođe, više nego do sada putovati u Brisel. Ono što se posle susreta u nedelju sigurno zna je da će se stvari rešavati uz obostrani dogovor, uz odobrenje svih strana čiji je pristanak potreban - kaže izvor "Blica".

Susretom u nedelju u Briselu Vučić i Tači nastavili su pregovore posle tri meseca pauze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

26.06.2018 21:41

Da dolazice da nas pritisnu, dave ponizavaju. Dali bi neka evropska zemlja dala 19 posto najbogatijeg dela svoje drzave nama Srbima proteranim iz Vojne Krajine i ostalih delova bivse SFRJ da se nastanimo i skucimo? - Na ima vise nego siptara na Kosovu i Metohiji. Ako ima tako postenih i dobrih neka se jave udruzenjima proteranih a ja cu tad prva pristati da se i siptarima da sto je nama oteto. Samo da bude jednako rodna i bogata kao Juzna Pokrajina i Vojna Krajina.