MILOSAVLJEVIĆ SE BACIO NA REKLAME: Ministar pao na niske grane!

Vesti

26.06.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević pao je na niske grane! Zbog malog broja pacijenata i medijske senke u koju je otišao još pre sedam godina, ovaj gastroenterohepatolog, zaposlen u Kliničkom centru Srbije, odlučio se za reklamne poslove u tabloidima.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Tomica Milosavljević

DIREKTNO LOBIRANJE

Naime, u jednom beogradskom dnevnom listu nedavno je objavljen autorski tekst doktora Milosavljevića ispod kojeg je, gle čuda, bio oglas za preparat koji se koristi protiv smetnji u stomaku. Inače, u pomenutom tekstu doktor stručno objašnjava zašto dolazi do nadutosti i kako se ona leči, a tik ispod, u dnu strane, nalazi se oglas za preparat flobijan, koji se reklamira pod sloganom "Prirodno rešenje za nadutost".

- Sve je oglas, i tekst i reklama za preparat. Milosavljević je stručnjak, gastroenterolog i bivši ministar, tako da je farmaceutskoj kući koja mu je platila ovo marketinški pogodak. Građani će uvek više da se zakače za preparat koji reklamira bivši ministar zdravlja nego neki anonimus. Ovo je ipak za doktora moralno nisko, ali od naših lekara drugo se i ne može očekivati jer su im plate male. Njih je lako kupiti. Boga pitajte koliko je novca dobio za ovu reklamu - kaže Zoran Nikolić iz NOPS.

Građani će pre da se zakače za preparat koji reklamira bivši ministar zdravlja nego anonimus - Nikolić

Osim što je bivši ministar pao nisko, ovaj oglas ukazuje i na direktno lobiranje za farmaceutsku kuću "Abela Pharm", koja proizvodi flobijan. Nikolić ističe da je na zapadu ovo uobičajena pojava.

- Nažalost, mi tek ulazimo u ove marketinške trikove, u kojima se koriste javne ličnosti, posebno u oblasti farmacije, koja debelo plaća lekare da lobiraju za neki lek ili preparat - objašnjava Nikolić.

HVATANJE ZA SLAMKU

Podsećamo da je bivši ministar Milosavljević do pre sedam godina svakodnevno bio prisutan u medijima, a nakon što je 2011. podneo ostavku, posle devet godina ministrovanja, nestao je iz javnosti. Zbog velikog broja afera koje su ga pratile tokom dva mandata doktor je, kako saznajemo, po povratku na regularan posao izgubio poverenje građana, odnosno pacijenata. Jedan od načina da vrati poverenje, tačnije hvatanje za slamku, očigledno je video u reklamiranju u novinama.

Foto: Srpski telegraf
Sporna reklama

- Pitanja vezana za tekst su toliko niskog nivoa da nemam komentar. Tekst je čisto stručni, namenjen opštoj javnosti, koja u visokom procentu ima problem sa nadutošću i gasovima - kratko je odgovorio na pitanja Srpskog telegrafa prof. dr Milosavljević.

Sve Tomičine afere:
2009. Pritvor za osmoro zdravstvenih radnika zbog sumnje da su oštetili budžet Beograda za više od 65 miliona dinara, zbog čega je Milosavljević tužio za klevetu Draganu Jovanović, sekretarku za zdravstvo, koja je javnosti i otkrila ovu aferu
2010. Milosavljević bio na operaciji kičme u klinici "Groshadern" u Minhenu, čime je skandalizovao javnost i uvredio zdravstvene stručnjake u Srbiji
2010. Na Institutu za onkologiju i radiologiju uhapšeno osmoro lekara pod sumnjom da su umešani u korupciju u vezi sa nabavkom citostatika. Ministar je ponovo bio na udaru, a poslanici SRS, NS i LDP zatražili su od njega da podnese ostavku, što on tada nije učinio

2011. Saslušan je kao građanin u okviru pretkrivičnog postupka koji se vodio povodom nabavke vakcina protiv svinjskog gripa (Podsetimo, prilikom otvaranja ponuda za uvoz ovih vakcina u novembru 2009, komisija je za proizvođača izabrala švajcarsku kompaniju "Novartis", a uvoznik je bila "Jugohemija", kupljeno je više od 850.000 doza, koje je Srbija platila 6,8 miliona evra)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading