Donacija iz Libije završila kod Koštunice - DOS OTEO SLOBI GADAFIJEV MILION DOLARA!

Autor:

Vesti

26.06.2018

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ček na milion američkih dolara koji je libijski lider Muamer el Gadafi 2000. godine poslao Slobodanu Miloševiću, čestitajući mu tako na svoj, originalan način pobedu na predsedničkim izborima, nikad nije stigao do Slobe. Novac je iznenada "promenio smer" i završio je u rukama DOS, najverovatnije kod nekog u okruženju Vojislava Koštunice.

Slobodan Milošević

Ovo za Srpski telegraf otkriva nekadašnji predsednik SRJ i blizak Gadafijev prijatelj Zoran Lilić, koji kaže da je libijski vođa bio galantan kad je u pitanju bio Sloba, kog je rešio da časti zbog novog mandata na čelu države.

OGROMNI PRIHODI

Prema njegovim rečima, te pare su završile kod lidera DOS.

- Prema onome što mi je kao svoje saznanje prenela tadašnja ambasadorka Libije, ček na milion dolara predat je Vojislavu Koštunici u ruke u Palati Srbija, a šta se dalje desilo s njim, ostaje tajna do dana današnjeg. To se sve događa u oktobru 2000. Taj novac bio je Gadafijeva nagrada za Miloševićevu pobedu, ali pošto je na kraju ispalo kako je ispalo, novac je završio kod konačnog pobednika - kaže Lilić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zoran Lilić
Vojislav Koštunica

Naš sagovornik potvrđuje i priču koju je Srpski telegraf objavio 21. maja ove godine i ističe da je libijski lider u sefovima i na računima mnogih banaka držao velike svote novca. Da podsetimo, u našem tekstu ekskluzivno je objavljeno da je Gadafi deo svog blaga preko pojedinih firmi plasirao na račune jedne od tada moćnih srpskih banaka. Objavili smo i šokantnu službenu belešku koja je otkrila da je jedan francuski ataše nakon oktobarskih promena poslat u Beograd sa specijalnim zadatkom da uđe u trag tri miliona nemačkih maraka koje je Gadafi ostavio u našoj zemlji na tajnim računima.

Muamer el Gadafi

SVE OPLJAČKALI

- Gadafijevo blago apsolutno postoji jer je on imao godišnje prihode od najmanje 300-400 milijardi dolara, a to što se priča da ima nekih para i u Srbiji ja ne znam. Tačno je da je Gadafi u mnogim evropskim i svetskim bankama imao ozbiljne količine para, ali nisam primetio da se bilo koja banka od tih javila da se taj novac vrati Libiji. Tako je bilo i sa našim parama. U vreme sankcija su uspešno koristili sve naše devizne rezerve, prodavali ih, investirali u svoju strukturu, a nas držali pod sankcijama - navodi bivši predsednik SRJ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading