Jevtić: GLAVNI CILJ JE MIR NA KIM, da se ne ponove scene nasilja iz marta ove godine!

Autor: Tanjug

Vesti

25.06.2018

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trajno uspostavljanje mira je interes Srba na KiM, rekao je danas funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić. Kako je rekao, sve što doprinosi miru ohrabruje Srbe na Kosmetu, a posebno one koji žive južno od Ibra.

RepublikaFoto: Telegraf/N. MANDIĆ
Dalibor Jevtić

- Činjenica je da smo godinama unazad imali mnogo problema i trajno uspostavljanje mira je nešto što je interes Srba ne samo ovde, već svuda gde Srbi na KiM žive - rekao je Jevtić za RTS, komentarišući jučerašnje razgovore između Beograda i Prištine.

On kaže i da očekuje konkretizaciju ranije dogovorenog u Briselu, i ističe da su najveća očekivanja Srba usmerena ka uspostavljanju Zajednice srpskih opština (ZSO).

- Najveća očekivanja su usmerena ka uspostavljanju ZSO, koja treba da doprinese rešavanju mnogih problema o kojima smo u više navrata govorili - naveo je Jevtić, i ponovio da je cilj trajan mir, da se ne ponove scene nasilja iz marta ove godine.

Kada je reč o izradi statuta ZSO, Jevtić je rekao da ona teče dobrim tokom.

- Upravljački tim za ZSO se sastaje sa svima čija se nadležnost dotiče samog pitanja Zajednice. Taj tehnički proces neće biti sporan - rekao je Jevtić.

Kako je naveo, očekuje da se u narednim razgovorima u Briselu nađe kao tema i pravni okvir za ZSO.

- To je važan način na koji će se ona uspostaviti, jer mi ne želimo nešto što stoji u sadašnjim zakonima na KiM, niko ne bi išao u Brisel da o tome pregovara, već da imamo nešto novo, nešto više, drugačije – mogućnost da se u životnom smislu Srbi bolje organizuju - pojasnio je Jevtić.

U Briselu bi 4. avgusta trebao da bude predstavljen Nacrt statuta ZSO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
GajbexG

25.06.2018 08:34

Srbija treba sve da ucini da se takve scene ne ponove vise nikad ali ne verujem da ce albanci tek tako lako da se smire.

Predrag

25.06.2018 08:37

Samo mir moze doneti dobro Srbima na KiM.

ceca

25.06.2018 08:39

Srbija ne želi i nikad nije želela haos na Kosovu, pa pobogu naš narod je tamo, mir im je najpotrebniji.

Jovan

25.06.2018 08:41

Svima nam je cilj mir i stabilnost na Kosovu.