SRBIJA JE APSOLUTNO SPREMNA ZA DIJALOG SA PRIŠTINOM

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.06.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nije nikakva tajna da je Srbija tokom celog pregovaračkog procesa pokazivala apsolutnu spremnost da se dođe do kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom, izjavio je danas ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Rasim Ljajić

- Jedino kompromisna rešenja garantuju stabilnost ovom regionu. Svako rešenje koje je nametnuto, svako rešenje koje je jednostrano, ostavlja za sobom večiti prikriveni problem, sa kojima će se naredne generacije godinama i decenijama unapred baviti -  rekao je Ljajić novinarima na Kopaoniku.

 - Prema tome, ukoliko bude postojala spremnost druge strane, treće strane, treća strana je u ovom slučaju možda najvažnija, međunarodna zajednica, mislim da može da se dođe do nekog rešenja koje nas vodi u pravcu stabilizacije prilika -  rekao je Ljajić.

On je naglasio da će, ukoliko rešenja koja su unapred već zacrtana i Srbiji ostaje da ih prihvati, predstavljati korak unazad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading