SKUPŠTINA NA NOGAMA ZBOG PRETNJI POSLANIKU: "Zaklaćemo te! A šta ćemo tek raditi tvojim rođakama..."

Autor: Tanjug

Vesti

19.06.2018

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je danas da je poslaniku SNS Vladu Babiću, po nacionalnosti Bunjevcu, stiglo preteće pismo u kome se smrću i nasiljem, po nacionalnoj osnovi, preti njemu i njegovoj porodici i vređa rukovodstvo Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Martinović

Martinović je naveo da Babiću prete da će biti zaklan jer je pre nekoliko dana replicirao poslaniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu, i zato što se zalaže za očuvanje identiteta bunjevačke nacionalne manjine.

Pismo je napisano rukom, na latinici i anonimno je, rekao je Martinović, koji je pozvao ministra Branka Ružića koji je danas u parlamentu da o svemu obavesti vladu.

- Na najgori način u pismu se vređa predsednik Vučić, Vulin za koga se kaže da će doživotno biti persona non grata u Hrvatskoj, Šešelj za koga se kaže da je osuđeni ratni zločinac, komunjarsko-četnički vojvoda koji će biti zaklan prvom prilikom - rekao je Martinović.

Atak na "žensku obitelj"

On je naveo da je najgroznije u pismu to što se Babiću preti da će mu "neki osvetnici" atakovati na "žensku obitelj".

- Mrtav si. Naći ćemo ti slabu točku u kretanju, a šta ćemo tek da radimo celoj tvojoj ženskoj obitelji, džaba ti skupštinska retorika... - pročitao je Martinović deo pretećeg pisma.

Poslanik SNS je rekao da se plaši da je to nastavak najgore kampanje protiv Republike Srbije, podsetivši da je o tome više puta govorio u skupštini.

- Ovo je atak na ličnost poslanika, preti se njegovoj porodici, na najgori način se govori o Srbiji, njenom rukovodstvu - rekao je Martinović i poručio da će poslanička grupa SNS insistirati na tome da se otkrije ko stoji iza pisma koje podseća na "novohrvatski, Tuđmanov govor".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Poslanici zabrinuti zbog pretnji Vladu Babiću

- Najvažnije je da drzava reaguje, da se stane u odbranu Babića i članova njegove porodice - rekao je šef poslanika SNS, koji je pozvao Vladu i ministra unutrašnjih poslova da ovim povodom reaguju.

Ružić: Obavestiću MUP!

Preteće pismo su osudili i poslanici SRS i SPS, a ministar Branko Ružić poručio da je "poziv na linč" neprihvatljiv u demokratskoj zemlji i da će o svemu obavestiti Vladu, pre svega ministra unutrašjnih poslova.

- Ni na koji način ne smeju biti ugrožena prava nacionalnih manjina - rekao je ministar i istakao da je Srbija ozbiljna država koja ima jasno definisane zakone.

Poslanik SPS Neđo Jovanović je istakao da je svaka pretnja za najoštriju osudu.

- Ukoliko nismo jedinstveni, ukoliko ovo ne osudimo na najoštriji mogući način, dovodimo sebe u opasnost i na taj način doprinosimo da Srbija bude ugrožena. To vlast Republike Srbije, mi koji participiramo u toj vlasti, ne smemo da dozvolimo - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
robinhude84

19.06.2018 13:35

Sramota i uzas!

aca

20.06.2018 05:02

@robinhude84 - Ove pretnje su ozbiljne zastiti sve gradjane Srbije.

nikolas

19.06.2018 13:46

Uzasno, jadni covek i njegova porodica.

ana

19.06.2018 13:57

Verujem u podrsku drzave u celoj ovoj situaciji.