VUČIĆ POTVRDIO: U nedelju nastavak dijaloga sa Prištinom

Autor: Republika

Vesti

19.06.2018

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će u nedelju doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Dobio sam zvaničan poziv i Delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem - rekao je on novinarima. 

Vučić je naglasio da nije važno koliko će sastanci da traju, to je, kaže, tehničko pitanje. 

Precizirao je da Srbija nema nikakve preduslove:

- Srbija nikada nije postavljala uslove za dijalog. Uvek smo bili spremni za dijalog, koji će početi u petak. Videćemo da li će se on produžiti i na ponedeljak, pošto je postojala takva ideja, jer se u ponedeljak održava međuvladina konferencija - rekao je on odgovarajući na pitanja novinara posle susreta sa srpskom decom iz Hrvatske. 

Kazao je da nije optimista, niti pesimista, i da je posao državne delegacije da štiti interese našeg naroda. 

Onima koji govore da treba da se poštuju neki drugi sporazumi, Vučić je poručio da moraju da pročitaju opšti sporazum o energetici iz 2013.koji ne govori o onome što bi oni želeli. 


- To je generalni sporazum. Čak i za njega je potrebna implementacija Zajednice srpskih opština. Molim ih da pročitaju što su sami potpisivali i parafirali, da ne govore gluposti - poručio je albanskim političarima sa Kosova. 

Vučić je rekao da je to, što oni govore, međutim sitnica na koju se čovek navikne, i da se on trudi da ih prećuti, da ne raguje na svaku glupost. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Misa

19.06.2018 09:45

Dijalog se mora nastaviti ako zelimo nesto da postignemo.

GajbexG

19.06.2018 09:59

Iskreno se nadam da ce se zaista i nastaviti, ne bi bilo dobro da siptari opett naprave nesto kao svaki put do sada kada je dijalog trebao da se nastavi.

Sasa

19.06.2018 10:11

Srbija je uvek za dijalog i saradnju.

sasa

19.06.2018 10:36

@Sasa - Mirnim putem do resenja