DRAGIŠIĆ TVRDI: Pojedinci su hteli da optuže Vučića za "otmicu" novinara Cvetkovića!

Autor: informer.rs

Vesti

18.06.2018

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić kaže da su monstruozne konstrukcije pojedinaca koji pokušavaju da predsednika Srbije Aleksandra Vučića optuže za "otmicu" novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića!

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zoran Dragišić

On je ovo izjavio komentarišući izjavu advokata Bože Prelevića da se "predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno uključio u slučaj nestanka novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve, u pokušaju da amortizuje štetu koja bi mogla nastupiti jer je shvatio da bi se nesumnjivo povukle analogije sa režimom do 2000. godine."

Reagujući na ovakve nenormalne Prelevićeve konstrukcije, Dragišić kaže da one nemaju veze sa zdravom logikom!

- Iz izjave gospodina Prelevića ispada da je Vučić sam oteo novinara Cvetkovića?! To je jedna monstruozna konstrukcija! Tvrditi da predsednik Vučić radi sam protiv sebe je neozbiljno i smešno! Države u kojima se tako navodno postupa s novinarima su neozbiljne države u kojima je nebezbedno živeti. Pa kojoj bi to vlasti odgovaralo da samu sebe okarakteriše kao nesposobnu ili zločinačku?! To nema veze sa zdravim mozgom. Takva konstrukcija prosto nikej normalna - kaže Dragišić.

On navodi da je po Cvetkovićevom nestanku krenula hajka u delu javnosti protiv aktuelnog režima.

- Mnogi su čekali da se pojavi njegovo telo pa da naprave veliki slučaj protiv države Srbije. Mnogi su se potom razočarai kada je on nađen živ i zdrav! Sva sreća da on je pronađen živ i zdrav! - kaže Dragićić.

On dodaje da istraga mora do kraja da rasvetli sve elemente ovog slučaja, da li je neko iscenirao ovu otmicu i s kojim ciljem.

- Mi možemo postaviti različite hipoteze. Da li je po sredi nečiji egzibicionizam i pokušaj skretanja pažnje na sebe ili je u pitanju pokušaj destabilizacije države. Ako je u pitanju pokušaj destabilizacije države, za šta ima mnogo osnova da sumnjamo da je tako, svi koji su to radili moraju biti procesuirani! Ono što posebno budi sumnju je vremenski kontekst u kome se sve ovo desilo. Imali smo lažne vesti o navodno zatrovanoj vodi u Beogradu, zatim proteste zbog navodno najviše cene goriva... Dakle, čitav jedan niz fingiranih, lažnih događaja za koje ne možemo verovati da su čista slučajnost - zaključuje Dragišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading