MINISTARSTVO ODBRANE OBEZBEDIĆE BESPLATNO ŠKOLOVANJE ZA DECU OFICIRA I VETERANA!

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2018

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Domu Vojske Srbije danas je potpisan Sporazum o saradnji sa školama koje će obezbediti besplatne školarie za decu pripadnika Ministarstva odbrane i Vojsku Srbije, a potpisali su ga načelnik Uprave za tradiciju Slađan Ristić i načelnik Odeljenja za tradiciju i veterane pukovnik Dragan Milković sa predstavnicima visokih škola iz više srpskih gradova i opština.

RepublikaFoto: Telegraf/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

U ime Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika sporazum je potpisao direktor Milomir Mijatović, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Pirota direktorka dr Emilija Popović, u ime Visoke škole strukovnih studija za vaspitače Šabac direktorka Svetlana Karić, u ime Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača "Mihailo Palov" Vršac, ovlašćeni zastupnik direktora te ustanove Stevan Miljkov, dok je u ime Visoke medicinske škole strukovnih studija iz Ćuprije sporazum potpisao direktor Hristos Aleksopulos.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je u prethodnom periodu urađeno puno toga na poboljšanju standarda i statusa pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

I to, kako je rekao, ne samo u segmentu novčanih davanja, već je nešto urađeno i u saradnji s privredom i institucijama.

Podsetio je da je u proteklom periodu potpisano više od 30 sporazuma sa privrednim subjektima koji su u delu pružanja usluga i proizvoda dali posebne povoljnosti za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Ovakvim sporazumima olakšavamo roditeljima da njihova deca, koja će kod vas steći sva potrebna znanja i veštine, imaju bolju budućnost, a budućnost te dece, naše dece, je ustvari i budućnost Srbije - rekao je Jocić.

Do sada potpisani sporazumi omogućiće da određeni broj dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, počev od 2018/19 školske godine na ovim visokoškolskim ustanovama bude oslobođen plaćanja školarine na osnovnim strukovnim studijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading