PAPRENO! EVO KOLIKO JE SRBIJA POTROŠILA NA LAŽNU OTMICU NOVINARA

Autor: informer.rs

Vesti

16.06.2018

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Stefan Cvetković koji je navodno bio otet u noći između 13. i 14. juna u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi pronađen je juče, posle 30 sati intenzivne potrage u kojoj su učestvovale brojne policijske službE.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Pola miliona Srbija je dala za pronalaženje novinara

Ta čitava operacija koštala je, kako saznaje Informer, oko 500.000 evra.

S obzirom na to da njegove prve izjave i rezultati poligrafskog ispitivanja pokazuju da otmice ustvari nije ni bilo, već da je reč o smišljenoj operaciji kako bi se predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio za zločin, jasno je da su Cvetković i njegovi pomagaći oštetili budžet Republike Srbije i da će za to mrati da odgovaraju.

Kako saznaje Informer, Tužilaštvo će uskoro odlučiti da li će protiv Stefana Cvetkovića i njegovih za sada nepoznatih pomagača biti podneta krivična prijava. 

O ovoj, najverovatnije lažnoj otmici, juče je na vanrednoj konferenciji za medije saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ispituju se njegove tvrdnje i to će potrajati. Od samog početka taj slučaj je bio krajnje sumnjiv. Psi tragači nisu nanjušili krv, žandarmi i ronioci nisu našli ništa. Ustanovljeno je više čudnih razgovora sa teritorije KiM, čudnih povezivanja, o čemu će nadležni organi da vode računa, kao i sa nekim drugim licima, koja se nalaze na teritoriji nekih drugih stranih zemalja. Dešifrovano je 18 poziva sa Prištinom i drugim teritorijama - rekao je Vučić, koji se zahvalio operativcima iz policije i BIA na napornom radu:

- Za ovih 30 sati istrage saslušali smo više desetina lica. BIA je dan i noć, baš kao i policija, proveravala mejlove, telefonske pozive. Srećom, sve je u redu sa Cvetkovićem. Kao i sa beogradskom vodom, baš kao što je i u redu sa našim benzinom... - istakao je Vučić.

On je naglasio da je prethodnih nekoliko dana Srbija bila izložena žestokim napadima, pokušaju urušavanja unutrašnjeg poretka i dodatnog razaranja institucija države

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
kontesanera

16.06.2018 10:38

Lažna otmica novinara je mnogo koštala našu državu i ne smemo dozvoliti da se ovako nešto ponovi.

duca

16.06.2018 11:13

@kontesanera - Ne smemo dozvoliti da nam se ovakve stvari ponavljaju

Goran

16.06.2018 10:40

Svakako da je najbitnije da je živ, ali za sve ovo mora neko da odgovara. Državu je to mnogo koštalo ne samo novaca već i živaca kako predsednika tako i svih službi koje su danonoćno radile na ovom slučaju.

milos

16.06.2018 10:54

Ovako nesto ne sme vise nikada da se ponovi.