GOJKOVIĆEVA: Zabrinjavajuće je što Paunović blati Srbiju kod stranaca

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

13.06.2018

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković kritikovala je danas predsednika opštine Paraćin Sašu Paunovića (DS), ocenivši da je zabrinjavajuće to što on blati Srbiju kod stranaca kojima se žali jer se plaši da jednog dana više neće biti na vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković

Poručila je da će Paunović po tome ostati upamćen u istoriji. Paunović, kazala je Gojković, jednu žalbu piše za resornog ministra, a drugu za "inostrano tržište", te da se žalio i ambasadi SAD u Beogradu.

- Ambasada SAD u Beogradu treba da razmatra žalbu opštine Paraćin. Nemam ništa protiv, ali zašto onda žalba nije upućena i drugim ambasadama da sve razmatraju o ovom krucijalnom pitanju - upitala je Gojković.

On se, dodala je Gojković, požalio i na neformalno prikupljanje potpisa građana jedne političke stranke čime su iskazali stav o aktuelnoj lokalnoj političkoj vlasti.

- Ja tu ne vidim ništa sporno, izgleda da je to zabranjeno kada je u pitanju Demokratska stranka - dodala je Gojković.

Gojković kaže da je Paunović u svojoj žalbi opisivao političku situaciju u Srbiji, navodeći da samo u šest opština od 167 lokalnih samouprava većinu čine političke organizacije bez učešća SNS i upitala šta je tu dramatično da SNS formira vlast tamo gde su građani glasali za tu stranku.

- Paunović kaže da je to zabrinjavajuća činjenica, da je to strašno. To je za samit Trampa i njegovog kolege iz Severne Koreje - rekla je Gojković, primetivši da se Paunović strancima žali na izborne rezultate odnosno na građane Srbije pa se, kaže, postavlja pitanje kakva je to žalba.

- Čovek je meni simpatičan, volela bih lično da ga upoznam, da popijemo kafu. Kad ti je teško u životu popiješ kafu sa Paunovićem i on te nasmeje - rekla je Gojković, a potom istakla da je to što je Paunović uradio u stvari vrlo opasno i da je zabrinjava.

Gojković smatra da Paunović pokušava da se zaštiti od eventualne promene vlasti i poručila da će on ostati zabeležen u istoriji kao predsednik opštine koji blati Srbiju.

- Ako se ja pitam, ja bih insistirala da Paunović ostane na čelu Paraćina i da nastavi ovako da vodi opštinu, da ne radi ništa drugo, neka se bavi samo politikanstvom, neka blati parlament, neka izmišlja da je nešto pisao predsedniku parlamenta i što je najvažnije neka blati Srbiju. Želim mu sve najbolje - poručila je Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Dara

13.06.2018 19:45

Kakva dileja to mogu samo zuti

sasa

14.06.2018 05:24

@Dara - Zuti su ispricana prica

Danko

13.06.2018 19:56

Paunović se plaši da se ne otkriju mahinacije koje on vodi u Paraćinu.

Mrka

13.06.2018 19:57

Paunović je izgleda malo više prolupao.