VESELJI TVRDI: EP podržao viznu liberalizaciju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.06.2018

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji tvrdi da je od predsednika Evropskog parlamenta, Antonia Tajanijem dobio punu podršku za viznu liberalizaciju, kao i da je sa njim razgovarao o daljim koracima koji bi trebalo da se preduzmu narednih meseci po tom pitanju.

RepublikaFoto: youtube.com/Ermal Mamaqi
Kadri Veselji

Prištinska Epoka je citirala Veseljija, koji tvrdi da je Tajani obećao da je EP spreman da procesuira odluku predstavnika EU, čim Evropska komisija izađe sa pozitivnim izveštajem o viznoj liberalizaciji, navodi se u UNMIK-ovom preš klipingu.

Savet zemalja Kvinte

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da su zemlje Kvinte savetovale da Kosovo za sada ne aplicira u članstvo u Saveta Evrope, jer nema dovooljnu podršku i jer se ta otrganizacija trenutno suočava sa finansijskom krizom.


On je to saopstio članovima Odbora za spoljne poslove kosovske skupštine, gde je podneo izveštaj, prenosi prištinski Zeri.

Pacoli je dodao da će Kosovo uskoro aplicirati za članstvo u Interpolu i da njedovo Ministarstvo naporno radi na prikupljanju priznanja nezavisnosti Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading