VESIĆ: Protesti ostavili ljude bez hrane

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.06.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zbog blokade puteva koja je jutros izazvala kolaps u Beogradu, saobraćaj je bio u prekidu i na potezu od Malog Požarevca ka Mladenovcu te usled toga vozila za dostavljanje besplatnih obroka nisu mogla da stingu na punktove narodnih kuhinja, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: Tanjug/AP

- Naime, šleperi su blokirali put od Vlaškog polja ka Beogradu , što je onemogućilo vozilu iz firme Lido d.o.o koja je zadužena za dostavljanje besplatnih obroka na punktove narodnih kuhinja, da prođe. Kombi vozilo je trebalo da dostavi 216 obroka na dva punkta na teritoriji GO Sopot, u predviđenom vremenu za podelu obroka, a to je u 9 i 30 časova, međutim korisnici su više od sat vremena po suncu čekali svoj obrok, skoro do 11 sati, kade je vozilo iz Lida uspelo da se probije do punktova - precizirao je Vesić. 

On je objasnio da Grad Beograd i Sekretarijat za socijalnu zaštitu obezbeđuju besplatne obroke na 53 distributivna punkta narodnih kuhinja u svih 17 gradskih opština, koji su teritorijalno raspoređeni tako da su dostupni i odgovaraju najvećem broju korisnika prava na besplatan obrok, kojih trenutno ima 12093.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (20)

Loading
sanja manja

11.06.2018 12:09

Sad se pokazalo kolika je šteta sa ovakvim delovanjem grupacije koja misli da može bahato da se ponaša. Rešenje nije na ulici nego u razgovoru.

Kaja

11.06.2018 12:24

I na te ljude niko nije mislio kada su ostali zakocili svoje automobile. Niko nije razmisljao sta ce taj dan da rucaju ljudi koji zavise od narodne kuhinje i sta ce biti sa svom tom hranom koja stoji na suncu.

ivan

11.06.2018 12:28

Trebala bi policija da rastera taj ološ.Preteruju sa svojim protestima.

sale

11.06.2018 12:30

Briga njih za gladne, protestanti su debelo naplatili to što blokiraju puteve.