ANTIĆ: O ceni goriva treba CIVILIZOVANO razgovarati, protesti su POLITIČKI obojeni

Autor: Tanjug

Vesti

11.06.2018

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O svim problemima može i treba da se razgovara civilizovano, a ovakvi protesti ugrožavaju saobraćaj i predstavljaju teror manjine nad većinom. Blokade su politički dirigovane i odraz su nemoći, rekao je ministar energetike Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

- Motivi za ovaj protest definitivno nisu socijalni već politički i ovakav protest predstavlja svojevrstan teror prema ogromnoj većini naših sugrađana, koji su u kolonama - ometeni da odu na posao ili da se vrate svojoj porodici - rekao je ministar Antić, koji je potpresednik SPS-a.

Prema njegovim rečima, blokiranje prometnih saobraćajnica nije način da se iskaže nezadovoljstvo po bilo kom pitanju, a uz to je i nezakonito, saopštilo je to ministarstvo.

Antić je naglasio da cena goriva ne može biti razlog da se ometa saobraćaj, sloboda kretanja i naročito prolaz hitnim službama koje pomažu našim sugrađanima u nevolji.

- Vlada Srbije i njeni nadležni organi uvek su bili spremni da potpuno kompetentno i dobronamerno razgovaraju sa svim zainteresovanim stranama o svakom društvenom pitanju.

Ištice da ovde to nije slučaj i da je reč o čisto "političkom protestu političke manjine, bez podrške u narodu, koja zloupotrebljava pravo na protest tako što ometa slobodu kretanja građanima, a to je u demokratiji nedopustivo".

To je i odraz političke nemoći da se argumentima, ako ih ima, pokrene diskusija o svakom otvorenom pitanju, dodao je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Brane

11.06.2018 10:01

Opozicija je daleko od civilizacije....

Jole

11.06.2018 10:35

@Brane - Ocito je jasno da opozicija organizuje ovaj cirkus.

sasa

11.06.2018 10:42

@Brane - Opozicija je dotakla DNO!

jela

11.06.2018 10:02

Ovaj protest je isplaniran u nameri da se izazovu sukobi između učesnika protesta sa jedne i njihovih neistomišljenika i policije sa druge strane.