STEFANOVIĆ osudio blokadu zbog goriva: SA ULICE SE NE DIKTIRA!

Autor:

Vesti

11.06.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovo nije šala. Ne smete biti neodgovorni prema velikom broju ljudi, to nije demokratija, nego je neko dao sebi dao pravo da se ponaša anarhistički. Prijavite protest, nema problema, ali ne možete to uraditi tako da građani ne znaju kuda mogu da idu, kako da se kreću", rekao je ministar Nebojša Stefanović na konferenciji za štampu koja je sazvana zbog blokada zbog cena goriva.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović tvrdi da okupljanja nisu ni S od spontanog

On je rekao da okupljanja na ulicama Srbije nisu spontana, kako mnogi pokušavaju da plasiraju u medijima.

- Da biste imali spontanost, ne možete da imate događaj koji traje iz dana u dan i ne možete da organizovano pozivate ljude putem društvenih mreža - rekao je on i napomenuo da se sa ulica ne diktira kako.

On je naglasio da okupljanja koja su počela u petak, nisu zakonita i da je to isti slučaj u svim zemljama sveta, zbog čega se plaća novčana kazna, piše portal telegraf.rs

- Jutros na Gazeli smo imali situaciju gde je osam automobila koji su blokirali most u vreme jutarnjeg špica i time onemogućili velikom broju građana da idu na posao - podsetio je ministar na jutrošnju situaciju i naglasio da niko ne može biti neodgovoran na štetu velikog broja građana.

Nebojša Stefanović je objasnio da se policija ponaša u skladu sa zakonom, upozoravaju građane da sklone vozila na trotoar, ukoliko su stala na ulici. Tamo gde bude razloga, biće pisane prekršajne kazne, najavio je, i objasnio da je to u skladu sa zakonom Republike Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Stefan

11.06.2018 09:44

Stefanovic je u pravu! Na ovaj nacin i tim putem se nista ne resava, samo se pravi jos gore.

Krstica

11.06.2018 09:48

Od kada je poceo strajk...govorila sam da one u prvim redovima pokaznjavati i oduzeti vozacke i saobracajne...pa neka onda vide sta dalje. Nije fer prema drugim vozacima pa i strancima koji prolazi kroz Beograd.

boban

11.06.2018 11:46

@Krstica - bravo za vas komentar,potpuno ste u pravu.oduzeti im dozvole a i kazniti za nepropisno parkiranje.

jela

11.06.2018 09:59

Učesnici protesta ne shvataju da ima i onih kojima ovakav vid bunta smeta u poslu,a na ovoj vrućini malo fali da nekome pukne film.