PROTEST DSS U BEOGRADU ZBOG POLITIKE PREMA KOSOVU

Autor: Tanjug

Vesti

09.06.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka Srbije održala je danas sednicu Glavnog odbora, a zatim šetnju u znak protesta zbog politike vlasti prema Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Protest: Čelnici DSS šetali Beogradom

Članovi DS S su, nakon sednice vrha stranke, prošetali od Doma sindikata, bez blokiranja saobraćaja, do zgrade Predsedništva, gde su na stepenicama ispred ulaza ostavili Ustav, Krivični zakonik, naočare i lisice, kao simboličnu poruku predsedniku.

U šetnji su nosili zastave Srbije i DSS, kao i transparente poput "Osam vekova za jedan mandat", "Srbija, a ne Evropska unija", "Srbija je Kosovo" i "Kosovo nije šaka zobi da ga pojede novi svetski poredak".

Predsednik DSS Miloš Jovanović je podsetio da su ranije predali Predsedništvu apel za odbranu Kosova i Metohije i ocenio da je politika predsednika Srbije po pitanju KiM doživela neuspeh.

Jovanović je rekao novinarima da predsednik Srbije u poselednjih mesec dana eksplicitno najavljuje da pravno obavezujući sporazum mora da se potpiše.

Zbog toga su doneli Ustav i Krivični zakonik.

Jovanović je ponovio stav DSS da je zamrznuti konflikt po pitanju KiM jedini i racionalni izbor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
kika

09.06.2018 15:31

Od Dss nista pametno nismo ni ocekivali.

albert kami

09.06.2018 20:35

@kika - Cudim se da oni jos egzistiraju.

kosta

10.06.2018 02:23

@kika - Oni su ispricana prica

milica

09.06.2018 15:33

Članovi DSS treba samo da se prisete da su bili na vlasti i da se sete šta su to oni poduzeli po pitanju Kosova koliko nas sećanje služi ništa čak su puštali iz zatvora okorele teroriste